Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği (Sıra No: 8)

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEBLİĞ

Maliye Bakanlığından:

TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN UYGULAMA TEBLİĞİ

( Sıra No: 8 )

Bilindiği üzere, (6) sıra nolu 2006 Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği (Bundan sonra ?Tebliğ? olarak ifade edilecektir) 29/4/2006 tarihli ve 26153 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış bulunmaktadır.

Hak sahiplerinin sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan tedavilerine ilişkin olarak faturalama ve ödeme işlemlerinin ne şekilde yapılacağı söz konusu Tebliğ ve eklerinde açıklanmış bulunmaktadır.

Sağlık harcamalarına yönelik olarak kaynakların tasarruflu ve etkin kullanımını sağlamak, sağlık kurum ve kuruluşlarının faturalama işlemlerinin, geri ödeme kurumlarının ise fatura inceleme ve ödeme işlemlerinin kolaylaştırılabilmesi açısından ayakta yapılan tedavilerde faturalama ve ödeme işlemlerinin aşağıdaki düzenlemeler çerçevesinde yapılması kararlaştırılmıştır.

1. Sağlık Kuruluşlarında Vaka Başı Ödeme

Birinci basamak resmi ve özel sağlık kuruluşlarına başvuran hastalar için (Diş ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri hariç ) vaka başına (başvuru başı) ödeme yapılır. Birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında vaka başına 11,00 YTL ödeme yapılır. Bu fiyat özel sağlık kuruluşları için % 20 oranında artırılarak uygulanır.

Hastanın diğer bir sağlık kurumuna sevk edilmesi durumunda sadece 5,00 YTL ödeme yapılır.

2.1. Sağlık Kurumlarında Vaka Başı Ödeme

İkinci ve üçüncü basamak resmi ve özel sağlık kurumlarında ayaktan tedavi gören hastalar için vaka başına ödeme yapılır. Vaka başı yapılan ödeme tutarına; muayene, konsültasyon, bu Tebliğe ekli (EK-2) sayılı listede sayılanlar dışındaki tüm tetkik, tahlil, müdahale, girişimsel işlemler ve radyolojik görüntüleme işlemleri dahildir.

Sağlık kurumlarına yapılan acil başvurular ve onkolojik vakalar (bütün dallarda) ile kemoterapi, anjiografi, nükleer tıp, radyasyon onkolojisi, girişimsel radyoloji ve genetik bölümlerinde yapılan ayaktan teşhis ve tedavi hizmetleri ile diş tedavilerinde Tebliğde belirtilen esas ve usullere göre hizmet başı faturalamaya devam edilecektir.

Sağlık kurumlarında ayaktan tedavide ayrıca ücretlendirilebilecek işlemler bu Tebliğe ekli (EK-2) sayılı listede belirtilmiştir. İkinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarında ayaktan tedavide, bu işlemler dışında kalan işlemler ayrıca ücretlendirilemez; faturalarda yer alan rapor, malzeme, ilaç ve benzeri hizmetler ücrete dahil edilmez.

Tebliğe ekli Tanıya Dayalı (Paket) Fiyat Listesinde (EK-9) yer alan işlemler, sağlık kurumlarında hasta yatırılmadan uygulandığında yine Tanıya Dayalı (Paket) Fiyat Listesine ve paket uygulama ilkelerine göre faturalandırılır. Bu şekilde faturalandırma halinde ayrıca vaka başı ödeme yapılmaz.

2.2. Fiyatlandırma ve Ödeme

Vaka başı ödemeler, sağlık kurumlarında ayakta tedavi gören hastaların hizmet aldıkları uzmanlık dallarına ve hizmeti sunan sağlık kurumunun bulunduğu sınıflamaya göre bu Tebliğe ekli (EK-1) sayılı listedeki fiyatlar esas alınarak yapılır. Sağlık kurumlarının sınıf kodları yatak sayıları da dikkate alınarak bu Tebliğe ekli (EK-1/A) sayılı listede belirtilmiştir.

Hastanın ilk başvurusundan sonraki 10 gün içinde aynı sağlık kurumunda aynı dala başvurması durumunda ikinci bir ödeme yapılmaz.

Ayaktan tedavi için başvuran hastalara bu Tebliğe ekli (EK-2) sayılı listede yer alan işlemlerin ücretleri, ICD-10 kodu ile uyumlu olmak şartıyla faturada yer alır.

Tıp fakültesi hastanelerine yapılacak ödemelerde, tedavinin yapıldığı uzmanlık dalı esas alınarak bu Tebliğe ekli (EK-1) sayılı listedeki E1 sınıfındaki fiyatlar % 50 oranında artırılarak uygulanır.

İkinci basamak özel sağlık kurumlarına yapılacak ödemelerde, tedavinin yapıldığı uzmanlık dalı esas alınarak bu Tebliğe ekli (EK-1) sayılı listedeki (H) sınıfında yer alan gruplardan sağlık kurumunun sınıfına ait olan fiyatlar % 20 oranında artırılarak uygulanır.

2.3. Uygulama Esasları

Bilgisayarlı tomografi ve magnetik rezonans hizmetlerinin verildiği sağlık kurumlarında (EK-1) sayılı listedeki vaka başı ödeme fiyatına; bilgisayarlı tomografi hizmeti için 0,70 YTL, magnetik rezonans hizmeti için 0,80 YTL ilave edilir. Vaka başı ödeme kapsamındaki fatura ödemelerinde; kurumlarda bilgisayarlı tomografi ve magnetik rezonans hizmetlerinin verilmesi halinde, Tebliğe ekli (EK-1/D) sayılı listede yer alan tetkik ve sevk formu kullanılarak yapılan bilgisayarlı tomografi ve magnetik rezonans sevklerinde, her sevk edilen işlemin Tebliğe ekli (EK-8) sayılı listede yer alan fiyatının % 40'ı kurumun alacağından indirilerek ödeme yapılır. Her faturalama dönemi için geri ödeme kurumlarına form kullanılarak yapılan sevk işlemlerinin toplam sayısı ve tutarı kurum tarafından bildirilir. Geri ödeme kuruluşlarınca kurumun toplam tahakkukundan, yukarıdaki şekilde bildirilen sevk işlemlerinin toplam tutarının %40'ı düşülerek ödeme yapılır.

Vaka başı ödeme kapsamındaki hastanın bir üst kurum ile aynı yerde veya bir başka yerleşim yerinde bulunan sağlık kurumuna sevk edilmesi halinde fiyatlandırma ve ödeme % 25 oranında düşürülerek yapılır.

Bu Tebliğe ekli (EK-2) sayılı listede yer almayan işlemler için vaka başı ödeme kapsamında olan hastanın sevk edilmesi halinde, bu işlem bedeli; hastanın kurumunca Tebliğe ekli (EK-8) sayılı liste esas alınarak hastaya ödenir, sevk belgesinin bir örneği hastaneye gönderilerek ödeme tutarı hastanenin faturasından düşülür.

İkinci basamak resmi sağlık kurumlarında, pratisyen hekimlerce verilen acil hizmetler dışındaki diğer polikliniklerde ayaktan tedavi gören hastalar için de vaka başına ödeme yapılır. Bu durumda vaka başı ödeme, bu Tebliğe ekli (EK-1) sayılı listedeki sağlık kurumun bulunduğu sınıfın ?diğer dallar? bölümünde yer alan fiyatı esas alınarak yapılır.

Diyaliz tedavileri, ESWL tedavisi, tüp bebek tedavisi gibi ayaktan yapılan tedaviler Tebliğde belirtilen esaslar dahilinde uygulanmaya devam edilecektir.

3. Faturaların Düzenlenmesi

Ayaktan hasta faturalarında;

a) Hastanın adı, soyadı,

b) Hasta sevk kağıdının tarih ve nosu,

c) Kurum adresi (Tahakkuk dairesinin adresi)

d) Hastanın dosya numarası,

e) Hastanın kurum/emekli sicil numarası,

f) ICD-10 kodu (birinci basamak sağlık kuruluşları hariç),

belirtilecektir.

Ayrıca sağlık kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen ayaktan hasta faturalarında, hastaya yapılan tüm işlemler yer alacaktır . Faturada hastaya yapılan işlemin Tebliğe ekli (EK-8) sayılı listedeki kodu, işlem adı ve adedi bulunacaktır (Bu Tebliğe ekli (EK-2) sayılı listede yer alan işlemlerden yapılanlar faturanın ayrı bir bölümünde bu Tebliğe ekli (EK-2) sayılı listedeki kodu, işlem adı, adedi, işlemin birim fiyatı ve tutarı olacak şekilde düzenlenecektir). Faturalarda kurumun bu Tebliğe ekli (EK-1) sayılı listedeki sınıf kodu ve hastanın başvurduğu uzmanlık dal kodu ile dal adı yer alacaktır. Ödemeye esas bedel; kurumun sınıf kodu ve hastanın başvurduğu uzmanlık dal kodu karşısında yer alan fiyat ile bu Tebliğe ekli (EK-2) sayılı listede yer alan işlemlerden yapılanların ücretleri toplamından oluşur. Ödemeye esas tutar faturada gösterilir.

Ayaktan tedavide faturaya eklenecek belgeler Tebliğde belirtilen hususlar çerçevesinde uygulanacaktır.

4. Fizik Tedavi İşlemleri

Tebliğin eki Resmi Sağlık Kurumları Tanıya Dayalı (Paket) Fiyat Listesine (EK-9) bu Tebliğe ekli (EK-3) sayılı listede yer alan fizik tedavi paket işlemleri ilave edilmiştir.

Ayaktan hastalara vaka başı ödemeye ilave olarak yapılan fizik tedavi işlemleri bu paket fiyatlar esas alınarak ödeme yapılır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının vereceği tedavi planı (rapor) düzenlenecek faturaya eklenir.

5. Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

Ayaktan hastalar için; 6 sıra nolu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinde yer alan, bu Tebliğde geçen esaslara aykırı hükümler yürürlükten kaldırılmış olup, diğer hükümlerin uygulanmasına devam edilecektir.

6. Diğer hükümler

Üniversite Tıp Fakültesi Hastaneleri ile Eğitim ve Araştırma Hastaneleri için (EK-2) fiyat tarifesinde yer alan işlem bedellerine %10 oranında ilave edilerek uygulanacaktır.

7. Yürürlük

Bu Tebliğ 01/07/2006 tarihinde yürürlüğe girer. Bu Tebliğde özel sağlık kurum ve kuruluşları için belirlenen fiyatlar, Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinden itibaren uygulanmaya başlanacaktır. Söz konusu Yönetmelik değişikliği yapılana kadar özel sağlık kurum ve kuruluşlarına da resmi sağlık kurum ve kuruluşlarına ödenen tutarlarda ödeme yapılır.

Tebliğ olunur.

EK-1/A

  EK-1/A
SAĞLIK KURUMLARININ SINIF VE KODLARI
KODU SINIFI
E1 Eğitim hastanesi, genel
E2 Eğitim hastanesi, kalp, kalp ve damar cerrahisi ile gögüs ve gögüs cerrahisi alanında hizmet veren
E3 Eğitim hastanesi, kadın doğum ve çocuk alanında hizmet veren
E4 Eğitim hastanesi, kemik hastalıkları ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında hizmet veren
E5 Eğitim hastanesi, ruh sağlığı alanında hizmet veren
E6 Eğitim hastanesi,göz hastalıkları alanında hizmet veren
E7 Eğitim hastanesi, onkoloji alanında hizmet veren
E8 Eğitim hastanesi, diğer
H1 İlçe / belde gün hastanesi
H2 Gün hastanesi, tıp merkezi, dal merkezi
H3 Yataklı kurum,Yatak sayısı,1-99
H4 Yataklı kurum,Yatak sayısı,100-499
H5 Yataklı kurum,Yatak sayısı,500 ve Üstü
H6 Yataklı kurum,kadın doğum ve çocuk alanında hizmet veren
H7 Yataklı kurum, kemik hastalıkları ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında hizmet veren
H8 Yataklı kurum, kalp, kalp ve damar cerrahisi ile gögüs ve gögüs cerrahisi alanında hizmet veren
H9 Yataklı kurum, ruh sağlığı alanında hizmet veren
H10 Yataklı kurum, deri ve zührevi hastalıklar alanında hizmet veren
H11 Yataklı kurum, diğer

.........

                                        EK-1
UZMANLIK DALLARINA GÖRE AYAKTA TEDAVİDE VAKA BAŞI ÖDEME LİSTESİ (YTL)
UZMANLIK DALLARI UZMANLIK KODU E1 E2 E3 E4 E5 E6 E7 E8   H1 H2 H3 H4 H5 H6 H7 H8 H9 H10 H11
İç Hastalıkları 1000 44 40 40 40 40 40 40 44   23 24 25 26 27 26 26 26 26 26 26
Kardiyoloji 1100 49 54 44 44 44 44 44 49   27 28 29 30 31 30 30 33 30 30 30
Göğüs Hastalıkları 1171 39 43 35 35 35 35 35 39   22 23 24 25 26 25 25 27 25 25 25
Nöroloji 1300 44 40 40 40 40 40 40 44   25 26 27 28 29 28 28 28 28 28 28
Psikiyatri 1400 29 26 26 26 40 26 26 29   20 21 22 23 24 23 23 23 27 23 23
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 1500 35 32 39 32 32 32 32 35   21 22 23 24 25 27 24 24 24 24 24
Dermatoloji 1700 34 31 31 31 31 31 31 34   19 21 23 23 24 23 23 23 23 29 23
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon 1800 44 40 40 50 40 40 40 44   22 23 24 25 26 25 31 25 25 25 25
Genel Cerrahi 1900 44 44 40 40 40 40 49 44   24 25 26 27 28 27 27 27 27 27 27
Çocuk Cerrahisi 2000 39 35 35 35 35 35 43 39   22 22 23 24 25 24 24 24 24 24 24
Göğüs Cerrahisi 2200 39 43 35 35 35 35 43 39   21 22 23 24 25 24 24 28 24 24 24
Kalp ve Damar Cerrahisi 2300 39 43 35 35 35 35 43 39   21 22 23 24 25 24 24 30 24 24 24
Beyin ve Sinir Cerrahisi 2400 44 40 40 40 40 40 49 44   23 24 25 26 27 26 26 26 26 26 26
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi 2500 44 40 40 40 40 40 49 44   22 23 24 25 26 25 25 25 25 25 25
Ortopedi ve Travmatoloji 2600 39 35 35 43 35 35 43 39   20 21 22 23 24 23 29 23 23 23 23
Üroloji 2700 44 44 40 40 40 40 49 44   22 23 24 25 26 25 25 25 25 25 25
Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları 2800 34 31 31 31 31 31 38 34   20 21 22 23 24 23 23 23 23 23 23
Göz Hastalıkları 2900 29 26 26 26 26 39 32 29   19 20 21 22 23 22 22 22 22 22 22
Kadın Hastalıkları ve Doğum 3000 49 44 54 44 44 44 54 49   27 28 29 30 31 27 30 30 30 30 30
Aile Hekimliği 4800 25 25 25 25 25 25 25 25   20 21 22 23 24 23 23 23 23 23 23
Diğer Dallar 9999 39 35 35 35 35 35 35 39   20 21 22 23 24 23 23 23 23 23 23
Not :Yan dallar, bağlı olduğu ana dal içinde değerlendirilir.                                    

......

        EK-2
SIRA NO KODU İŞLEMİN ADI AÇIKLAMA PUAN BİRİM FİYAT (YTL)
1   9.1.BİYOKİMYA-PARAZİTOLOJİ      
2 900.010 1,25- Dihidroksi Vitamin D   43 25,50
3 900.110 17- Hidroksikortikoidler (HPLC)   64 38,20
4 900.130 25- Hidroksi Vitamin D   43 25,50
5 900.135 5 Hidroksi İndol Asetik Asit   43 25,50
6 900.140 ACTH stimülasyon testi   46 27,20
7 900.150 Aminoasitler , vücut sıvılarında, Tandem MS (en az 20 parametre) 72 42,40
8 900.160 Adenozin deaminaz aktivitesi (ADA)   17 10,20
9 900.190 Aerotolerans test   57 33,90
10 900.270 Alfa- galaktozidaz   34 20,40
11 900.280 Alfa- glukozidaz   34 20,40
12 900.350 Alkalen fosfataz (kemiğe spesifik)   43 25,50
13 900.361 Aliminyum (atomik absorbsiyon )   76 45,00
14 900.400 Amniyon sıvısı hücre kültürü   43 25,50
15 900.420 Anti beta-2 glikoprotein 1 IgA   26 15,30
16 900.430 Anti beta-2 glikoprotein 1 IgG   26 15,30
17 900.440 Anti beta-2 glikoprotein 1 IgM   26 15,30
18 900.511 Arsenik (atomik absorbsiyon )   76 45,00
19 900.520 Asit beta galaktosidaz   34 20,40
20 900.550 Asit seramidaz   43 25,50
21 900.630 Beta- galaktosidaz   34 20,40
22 900.640 Beta- glukosidaz   34 20,40
23 900.701 BNP ( brain natriuretic peptide )   100 59,40
24 900.710 BOS İmmunelektroforez   72 42,40
25 900.730 Branching enzim aktivite tayini   34 20,40
26 900.770 C13-üre nefes testi   50 29,70
27 900.871 Civa (atomik absorbsiyon )   76 45,00
28 900.970 Çok uzun zincirli yağ asidleri (C:22,C:24,C:26) analizi (GC/MS)) gaz kromatografisi /kütle spektrometr . 77 45,80
29 901.050 Deoksipiridinolin (DPD) (idrar)   43 25,50
30 901.080 Diepoksi butazon (DEB) testi   43 25,50
31 901.480 Glukagon testi   43 25,50
32 901.680 Homosistein   50 29,70
33 901.810 İmmün yetmezlik paneli   93 55,10
34 901.820 İmmünofiksasyon elektroforezi   57 33,90
35 901.860 İnsülin -ACTH- kortizol testi   79 46,70
36 901.870 İnsülin -STH testi   50 29,70
37 901.960 Kapiller serum protein elektroforezi   43 25,50
38 902.100 Klorpromazin ile prolaktin stimülasyon testi (ilaç hariç)   43 25,50
39 902.120 Kollejen tip I N terminal ( NTx ) (serum, idrar) herbiri ; Ctx (idrar)   50 29,70
40 902.221 Krom (atomik absorbsiyon )   76 45,00
41 902.230 Kromozom analizi ( Amniyon sıvısı)   150 89,00
42 902.280 LDH izoenzimleri ( elektroforez )   39 22,90
43 902.300 L- dopa - prolaktin supresyon testi   43 25,50
44 902.360 Lizozomal prenatal tanı, en az 5 test   350 207,70
45 902.400 LRH testi   43 25,50
46 902.530 Mikro CRP   43 25,50
47 902.610 Mukopolisakkarit analizi (idrarda)(yüksek rezolüsyonlu elektroforez )   60 35,60
48 902.660 Nazal provokasyon testleri   43 25,50
49 902.720 Nikel   52 30,60
50 902.750 Northern blot   257 152,60
51 902.780 Nükleer matriks protein (NMP 22)   57 33,90
52 902.820 Organik asidemilerin prenatal tanıları (GC/MS) gaz kromatografisi /kütle spektro 77 45,80
53 902.830 Organik asit analizi (idrarda)   67 39,70
54 902.890 Otoradyografi   343 203,40
55 903.030 Peroksisomal hastalıkların prenatal tanıları (GC/MS) gaz kromatografisi /kütle spektro 77 45,80
56 903.050 Pitresin ACTH kortizol (6 ACTH, 6 kortizol )   77 45,80
57 903.160 Pro -BNP( pro - brain natriuretic peptide )   93 55,00
58 903.170 Procalcitonin   43 25,50
59 903.320 Radyoaktif invitro globin zincir sentezi   400 237,30
60 903.390 Rotavirüs RNA elektroforezi   46 27,20
61 903.399 S100 proteini   77 45,80
62 903.560 Serum immünelektroforezi   86 50,90
63 903.700 Southern Blot   257 152,60
64 903.730 SSCP analizi   107 63,60
65 903.740 STR analizi   50 29,70
66 903.760 Su yükleme testi   43 25,50
67 903.805 Sirolimus kan düzeyi tayini   107 63,60
68 903.810 Takrolimus (FK 506)   86 50,90
69 903.840 Tiroid stimule edici immunglobulin (TSI)   43 25,50
70 903.980 TRH stimülasyon testi   36 21,20
71 904.060 TSH stimülasyon testi (ilaç dahil)   34 20,40
72 904.075 Ter testi   57 33,90
73 904.090 Üçlü test (E3-HCG-AFP)   57 33,90
74 904.230 Yenidoğan taraması ( Tandem MS)   43 25,50
75   9.2.HEMATOLOJİ LABORATUVARI      
76 904.280 Aktive protein C rezistansı   43 25,50
77 904.320 Anormal hemoglobin taraması   43 25,50
78 904.330 Anti Faktör II a   43 25,50
79 904.340 Anti Faktör X a   43 25,50
80 904.360 Antijene özgün sitotoksik yanıt ( tetramer ile) 257 152,60
81 904.430 Doku Plazminojen aktivatör (TPA)   43 25,50
82 904.440 Dört basamaklı doku tiplendirmesi (Kök hücre nakli,her lokus için)   715 423,80
83 904.450 Eozinofil katyonik protein   50 29,70
84 904.640 Global fibrinolitik kapasite   143 84,80
85 904.690 Hemoglobin elektroforezi HPLC ile   64 38,20
86 904.700 Hemoglobin elektroforezi Aqar jel ile   43 25,50
87 904.710 Hemoglobin zincir analizi (HPLC)   64 38,20
88 904.760 HLA A, B, C (moleküler yüksek çözünürlükte, her biri)   186 110,20
89 904.780 HLA DP, DR, DQ (moleküler yüksek çözünürlükte, her biri)   186 110,20
90 904.790 HLA uygun donör taranması (aile içi)   229 135,60
91 904.800 HLA-A,B,C (moleküler düşük çözünürlükte, her biri)   136 80,60
92 904.810 HLA-DR,DP,DQ (moleküler düşük çözünürlükte, her biri)   136 80,60
93 904.820 In vitro doku kültürü (semi solid agar )   52 30,60
94 904.840 İnvitro ilaç duyarlılığı ( herbir ilaç için)   107 63,60
95 904.880 Kollajen ADP (tam otomatik cihazda trombosit agregasyonu )   60 35,60
96 904.890 Kollajen epinephrin (tam otomatik cihazda trombosit agregasyonu )   60 35,60
97 904.920 Lenfosit alt grupları   143 84,80
98 904.980 Lökosit sistin izolasyonu (HPLC)   64 38,20
99 905.080 Monoklonal antikor ( herbiri ) (akım sitometresi ) ayrıntılı sonuç ile faturalandırılır 50 29,70
100 905.090 Nükleik asit teknolojisi ile (NAT) HBs , HCV, HIV1 tayini   100 59,40
101 905.140 PAC-1 kompleks ( flow sitometri )   56 33,10
102 905.160 Panel reaktif antikor (PRA) class I antijene spesifik   107 63,60
103 905.170 Panel reaktif antikor (PRA) class I tarama   77 45,80
104 905.180 Panel reaktif antikor (PRA) class II antijene spesifik   107 63,60
105 905.190 Panel reaktif antikor (PRA) class II tarama   77 45,80
106 905.230 Platelet F4   72 42,40
107 905.260 Protein C   64 38,20
108 905.270 Protein C antijeni   43 25,50
109 905.280 Protein S   64 38,20
110 905.290 Protein S antijeni   43 25,50
111 905.380 Sitotoksik lenfosit alt grupları (panel)   112 66,20
112 905.410 Tissue factor pathway inhibitor (TFPI, serbest)   72 42,40
113 905.420 Tissue factor pathway inhibitor (TFPI, total ))   72 42,40
114 905.430 Trombin aktive fibrinoliz inhibitörü (TAFI)   72 42,40
115 905.460 Tromboelastogram her bir kartuş için 43 25,50
116 905.580 von Willebrant faktör, ristosetin kofaktör   57 33,90
117 905.590 Actinomyces kültürü   43 25,50
118 905.600 Anaerob kültür   43 25,50
119 905.780 Campylobacter kültürü   43 25,50
120 905.800 Chlamydia kültürü   43 25,50
121 905.850 Difteri kültürü   43 25,50
122 905.940 Gardnerella vaginalis kültürü   43 25,50
123 905.960 Genişletilmiş spektrumlu beta laktamaz (ESBL) ve sinerji (E test)   27 16,00
124 905.970 Gonokok kültürü   43 25,50
125 906.000 Helicobacter pylori kültürü   43 25,50
126 906.070 Legionella kültürü   43 25,50
127 906.090 Leishmania kültürü   43 25,50
128 906.110 Mantar aranması ve kültür   43 25,50
129 906.140 Mantar tanımlanması ve antifungal duyarlılık testi (otomatik sistem )   52 30,60
130 906.150 Mikobakteri antibiyotik duyarlılık testi (otomatik sistem, herbiri )   57 33,90
131 906.190 Mikoplasma kültürü   43 25,50
132 906.250 Solunum sekresyonlarının kantitatif kültürü   34 20,40
133 906.280 Ureaplasma kültürü   43 25,50
134 906.770 Anti nötrofil sitoplazmik antikor profil   34 20,40
136 907.040 Borrelia burgdorferi antikor ( Western blot )   57 33,90
137 907.100 Candidomannan   64 38,20
138 907.200 CMV antijenemia viral yük (IFA)   207 122,90
139 907.390 Galaktomannan antijeni   64 38,20
140 907.600 HIV doğrulama ( Western - blot )   65 38,60
141 907.660 İnfluenza virus antijeni (DFA)   26 15,30
142 907.670 İnterleukin (Her biri için)   43 25,50
143 907.740 Kollajen Tip I C Terminal (CICP)   36 21,20
144 907.750 Legionella antijeni (idrar)   57 33,90
145 907.790 lg G alt sınıfları   93 55,10
146 907.930 Pneumocystis carinii (DFA)   43 25,50
147   B-Kontrastlı tetkikler      
148 801.990 Anterograd pyelografi , var olan kateterden var olan kateterden 26 15,30
149 802.000 Anterograd pyelografi , ince iğne ile, işlemin tümü   350 207,70
150 802.010 Artrografi   64 38,20
151 802.020 Bronkografı   50 29,70
152 802.030 Çift kontrast kolon tetkiki   157 93,30
153 802.040 Çift kontrast mide tetkiki   107 63,60
154 802.050 Dakriosistografi   50 29,70
155 802.060 Defekografi   107 63,60
156 802.070 Distal kolon grafisi   64 38,20
157 802.080 Duktografi - galaktografi   64 38,20
158 802.090 Enteroklizis   157 93,30
159 802.100 Faringografi   27 16,20
160 802.110 Faringo - ozefagografi   33 19,50
161 802.120 Fistülografi   49 28,90
162 802.130 HSG   43 25,50
163 802.140 I.V.P.   54 32,30
164 802.150 I.V.P.(dakikalık)   66 39,00
165 802.160 İnce barsak tetkiki   57 33,90
166 802.170 Kolon tetkiki   120 71,20
167 802.180 Laringografi   64 38,20
168 802.190 Lenfanjiografi   279 165,30
169 802.200 Mide duedonum tetkiki   70 41,60
170 802.210 Miyelografi   215 127,20
171 802.220 Oral kolesistografi   27 16,20
172 802.230 Özefagografi   27 16,20
173 802.240 Peroperatuar kolanjiografi   34 20,40
174 802.250 Poş grafisi   34 20,40
175 802.260 Retrograd pyelografi endoskopi hariç 26 15,30
176 802.270 Retrograd üretrografi   50 29,70
177 802.280 Sialografi (iki taraf)   43 25,50
178 802.290 Sialografi (tek taraf)   26 15,30
179 802.300 Sine özefagografi anjio'da 117 69,50
180 802.310 Sistogram (üç film)   27 16,20
181 802.320 T tüp kolanjiografi   34 20,40
182 802.330 Velofaringeal sinefloroskopi   72 42,40
183 802.340 Voiding sistoüretrografi   107 63,60

....

      EK-3
KODU İŞLEMİN ADI AÇIKLAMA İŞLEM GRUBU   BİRİM FİYAT (YTL)
P915000 Fizik tedavi ve rehabilitasyon ayaktan (günlük paket) (14. güne kadar) Tedavi içeriği hastaya göre fizik tedavi uzmanı tarafından belirlenir. Paket programda günlük seans minimum bir saattir.   (*) 30,00
P915010 Fizik tedavi ve rehabilitasyon ayaktan (günlük paket) (15- 30.gün arası) Tedavi içeriği hastaya göre fizik tedavi uzmanı tarafından belirlenir. Paket programda günlük seans minimum bir saattir.   (*) 22,00
P915020 Fizik tedavi ve rehabilitasyon ayaktan (günlük paket) (30 gün üzeri)* Tedavi içeriği hastaya göre fizik tedavi uzmanı tarafından belirlenir. Paket programda günlük seans minimum bir saattir.   (*) 17,00

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber