'Eğitim, resmi ideoloji kıskacında'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İlkav) tarafından ?Resmi İdeoloji Kıskacında Eğitim Sistemi ve Din Eğitimi? paneli düzenlendi.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturduğu panel öncesinde, Kur'an-ı Kerim okundu. İlkav Başkanı Mehmet Pamak, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ahlaki ve kültürel yapıda büyük erozyon yaşandığını iddia ederek, bu durumun mevcut eğitim sisteminden kaynaklandığını savundu.

?Zorunlu eğitim sisteminin ulus devletin istekleri doğrultusunda düşünmeyen, eleştirmeyen ve itaatkar kuşaklar yetiştirdiğini? öne süren Pamak, ?Zorunlu eğitim, insanları tek tipleştirmektedir? dedi.

Pamak, birçok ülkede ailelerin çocuklarını istedikleri şekilde eğitme talepleri karşılanırken, Türkiye'de bu tür taleplerin sert şekilde baskı altına alındığını savunarak, ?Türkiye'de devlet okullarının zulüm düzenini dayatabilmek için araç olarak kullanıldığını? iddia etti.

Pamak, ?Kemalist düzenin, sorunun temelini oluşturduğunu, millete batılı seküler sistemi dayattığını? öne sürdü.

?Yolsuzluk, fuhuş, uyuşturucu gibi toplumu kemiren olumsuzlukların mevcut eğitim sisteminden kaynaklandığını? iddia eden Pamak, şu görüşleri savundu:

?Generalleriyle, YÖK'le ve Cumhurbaşkanı ile İslam'a ve Müslümanlara 'irtica' yaftasıyla saldırılmaktadır. Gelin elinizdeki silahı, yetkileri bırakın. Şiddet değil, silah değil, düşünceler konuşsun. Birlikte özgürce tartışalım, özgürlüklerin yolunu açalım.?

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi de eğitim sisteminin istediği şekilde insanları şekillendirmeye çalıştığını ileri sürdü.

?Devletin halkıyla moral değerler açısından ayrı düştüğünü? savunan Tanrıverdi, ?Ulus devletin sürü kültürüyle hareket eden bir toplum istediğini, bunu gerçekleştirmek için de araç olarak okulları kullandığını? iddia etti. ?Okullarda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleriyle çocuklara din bilgisi verilmediğini? öne süren Tanrıverdi, ?Halk, çocuklara din dersleriyle İslam öğretiliyor sanıyorsa alakası yok. Din kültürü derslerinde Atatürk ilkeleri ve laisizm var? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber