Antalya'daki yolsuzluk operasyonu: 62 kişi adliyeye sevk edildi

Akdeniz Üniversitesinde kantin ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 80 zanlıdan 62'si adliyeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 00:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Antalya'daki yolsuzluk operasyonu: 62 kişi adliyeye sevk edildi

Akdeniz Üniversitesinde kantin ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 zanlıdan 62'si, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Akdeniz Üniversitesinde 2013'teki kantin ihaleleriyle ilgili bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bazı adreslere düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan 80 zanlıdan 18'i, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kalırken 62 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından midibüslerle adliyeye getirilen zanlılar, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye alındı. Otoparktan adliyeye sokulan zanlıları görmek isteyen yakınları da adliye önünde kalabalık oluşturdu.

Operasyonda, eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü İ.K'nın eşi K.K. ile oğlu T.K, eski rektör yardımcılarından İ.A. ve eşi, eski genel sekreter T.K'nın eşi M.K. ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı A.T'nin de aralarında bulunduğu 80 zanlı, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet ve rüşvet" suçlarından gözaltına alınmıştı. Eski Rektör İ.K'nın eşi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 4 kişi savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest kalmıştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün, üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında bilirkişiler ile yaptığı araştırmada, yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğu belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber