Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Türkiye'nin beklediği tatil kararının bu akşam yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısının ardından duyurulabileceği belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2016 14:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Bakanlar Kurulu bugün saat 17.00'de toplanıyor. Ramazan Bayramı'nın kaç gün olacağı da kurulda belli olacak.

Bayram tatilinin bu yıl 5 Temmuz Salı gününe denk gelmesiyle birlikte tatil planları yapmak isteyen bireyler ve turizmcilerin en çok merak ettiği konu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı oldu.

9 gün olması halinde 2 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Bayram tatili, 10 Temmuz Pazar günü tamamlanacak. Peki bayram tatili kaç gün olacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 9 günlük bayram tatilinin bugün yapılacak Bakanlar Kurulu ile netleşeceğini belirterek, kendisinin de turizmcilerin çok istediği 9 günlük tatilden yana olduğunu açıkladı.

Ramazan Bayramı tatili, arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. Cuma gününün de Bakanlar Kurulu kararıyla tatil ilan edilmesi durumunda iki hafta sonu birleştirilerek tatil süresi 9 güne çıkacak. Bu yıl en kötü dönemini yaşayan turizm sektörü, 9 günlük tatilin kendileri için umut olabileceği düşüncesiyle harekete geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber