Balıkesir Üniversitesi'ne (BAÜ) Leonardo Da Vinci fonundan destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Balıkesir Üniversitesi'ne (BAÜ) Leonardo Da Vinci Fonu'ndan proje desteği sağlandığı açıklandı. Üniversitede yeni kurulan Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinin, Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci Fonu tarafından desteklenen projede yer aldığı bildirildi.

Avrupa Komisyonu, Leonardo Da Vinci programı kapsamında, BAÜ'nün 2 bölümü tarafından hazırlanan Avrupa Uzaktan Radyo Laboratuarı (ERRL) projesini destekleme kararı aldı. ERRL projesinin, yüksek teknolojili laboratuar cihazlarına internet aracılığıyla uzaktan erişim sağlamayı hedeflediği belirtildi. Çeşitli Avrupa ülkelerindeki kullanıcılar istedikleri yerden, istedikleri anda kendi bilgisayarları üzerinden kablosuz haberleşme ile ilgili web tabanlı deneyler gerçekleştirebilecek. Bu açıdan ERRL projesinin uluslar ötesi bir nitelik taşıdığına dikkat çekildi. ERRL'nin amacı ise, Avrupa çapında mühendisler ve teknisyenlerden oluşan geniş bir gurubu, internet üzerinden teorik ve özellikle de pratik eğitim vererek enformasyon ve haberleşme endüstrisi tarafından istenen niteliklerle donatmak olarak belirtildi. 2 yıl süreceği ve Atılım EE Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Kara tarafından yönetileceği kaydedilen projeye, Avrupa'nın çeşitli eğitim kurumları ve bir büyük firmanın katkı sağlayacağı açıklandı. BAÜ temsilcisi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan İstanbullu ve BAU EE Mühendisliği öğretim üyelerinin, bu projede, 'sektörün ihtiyaç analizi, etkileşimli materyal hazırlama ve sonuçların yaygınlaştırması' ve diğer konularda katkı sağlayacakları bildirildi.

ERRL kapsamında kullanılacak olan yüksek teknoloji ürünü deney cihazlarının büyük bir çoğunluğu Atılım EE laboratuvarlarında bulunuyor. 516 bin Euro'luk proje bütçesinin 387 bin Euro'luk kısmı Avrupa Komisyonu tarafından Leonardo Da Vinci Programı kapsamında karşılanacak. Proje ortaklarının içerdiği kuruluşlar ise; Atılım Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Yönetici-Türkiye), Groupe ESIEE Paris-CCIP (Fransa), EVTEK University of Applied Sciences (Finlandiya), Institute of Communication and Computer Systems/National Technical University of Athens, ICCS/NTUA, Telecommunications Laboratory (Yunanistan), Berufsbildungsinstitut Arbeit und Technik-biat, University of Flensburg (Almanya), Balıkesir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Türkiye), Unik, The Norwegian University of Science and Technology (NUST) (Norveç), Transilvania University of Brasov (Romanya) olarak kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber