TRT personelinin 'Papa' savunması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Papa ziyaretinde yaşanan aksaklıklar için 'TRT çalışanları' imzasıyla bir bildiri yayınlandı. Açıklamada, Papa- Erdoğan görüşmesindeki sorunların kameramanların güvenlik görevlilerince alıkonması sonucu yaşandığı ileri sürüldü.

TRT çalışanları, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Papa 16. Benedikt ile Esenboğa Havalimanı'nda görüşmenin yapıldığı odadaki perde ve koltuklarla ilgili konuşmalarının canlı yayında duyulmasından güvenlik görevlilerinin sorumlu olduğunu öne sürdüler. Papa'nın Türkiye ziyareti görüntülerini dağıtma görevini üstlenen TRT'nin, yayın aksaklıkları nedeniyle tepki toplaması ve yönetimin bu nedenle soruşturma başlatmasının ardından, bazı kurum görevlileri "TRT çalışanları" imzası ile medya kuruluşlarına yazılı açıklama gönderdi.

KAMERAMANLARI TUTUP BIRAKMADILAR

Güvenlik görevlilerinin suçlandığı açıklamada şu iddialara yer verildi: "Papa 16'ncı Benedikt'in görüşeceği odaya kameralar kuruldu. Yayından çok kısa bir süre önce iki TRT kameramanı, güvenlik görevlileri tarafından kameralarının başından alınarak güvenlik gerekçesi ile başka bir odaya götürüldüler. Kameramanlar, güvenlik görevlilerini bir türlü ikna edemediler. Bu arada görüşmenin yapılacağı odaya Başbakan Erdoğan girdi. Kameralar açık bırakıldığı için Başbakan'ın konuşmaları da yayına yansıdı."

PAPA YERİNDE DURMAMIŞ

Papa'nın Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunduğu sırada sadece kulağının gözükmesi ile ilgili olarak ise şu savunma yapıldı: "Anıtkabir'de mozolenin bulunduğu alanda, yakın plan çalışacak bir yerine iki kamera görevlendirilseydi hiçbir sorun yaşanmayacaktı. Yayın ekibi kamerayı en uygun yere kurdu. Ancak Papa'nın hem mozoleye çelenk koyduktan sonra hem de saygı duruşu sırasında belirlenen yerde durmaması tek kamera ile çalışmak zorunda kalan yönetmenin ve etrafındaki kalabalık nedeni ile kamerayı hareket ettiremeyen kameramanın elini kolunu bağladı."

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

TRT'nin, yayın sırasında yaşadığı aksaklıklar için TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney soruşturma başlattığını belirtmişti. Güney 29 Kasım günü Hürriyet'e yaptığı açıklamada, incelemelerin devam ettiğini, konu ile bizzat ilgilendiğini, yaşanan sıkıntıların kaynağı bulunur bulunmaz açıklama yapacağını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber