Vazife malulü polislere müjdeli haber...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vazife malulü olduğu gerekçesiyle önce emekli edilen ardından da, Emekli Sandığı Sağlık Kurulu tarafından malul olmadıklarına karar verilerek, emeklilikleri iptal edilip yeniden göreve çağrılan polislere ödenen ikramiye, nakdi tazminat ve ek ödeme geri istenmeyecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2007 Bütçe Tasarısı'na eklenen bir düzenlemeye göre, Emekli Sandığı Sağlık Kurulu'ndan vazife malulü raporu alarak emekli olduktan sonra, bu kişilerin malul olmadığı anlaşılıp yeniden göreve başlatılanlara yapılan ödemeler geri istenmeyecek.

Faizsiz konut kredisi sürecek

Düzenlemeye göre, Emekli Sandığı'ndan aldıkları ek ödeme, eğitim ve öğretim yardımı, muayene ve tedavi giderleri ve nakdi tazminatlar geri alınmayacak. Bu durumda bulunanlara ödenen emeklilik ikramiyeleri ise bugün itibarıyla tahsil edilmeyecek, ancak sonradan ödenecek ikramiyesinden mahsup edilecek. Vazife malullüğü nedeniyle emekli olanların yararlandığı faizsiz konut kredisi kullananların bu hakları ise devam edecek. Edinilen bilgilere göre, Emekli Sandığı Sağlık Kurulu'na vazife malulü olduğu gerekçesiyle 64 kişi başvurdu. Bunların 24'ü emekliye sevk edildi. Ancak daha sonra bu kişilerin emeklilikleri Emekli Sandığı tarafından iptal edilerek, yeniden görevlerine başlatıldılar. Bütçe Tasarısı'na eklenen yeni düzenleme ile 1 Eylül 2006 ile 31 Aralık 2006 tarihleri arasında bu şekilde göreve yeniden başlatılacak olanlardan tahsil edilmesi öngörülen alacaklardan vazgeçilecek.

Mağduriyetler giderildi

Emekli Sandığı, geçtiğimiz günlerde gazi polislere gönderdiği yazıda 15 gün içerisinde kendilerine ödenen ikramiye ve şimdiye kadar aldıkları emekli maaşlarını yasal faiziyle birlikte ödemelerini istemişti. Yapılan bu yeni düzenleme ile emekliliklerini kaybeden vazife malulü polislere yapılan ödemeler geri istenmeyerek, bu durumdaki kişilerin mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber