Şırnak'ta 27'si emniyet görevlisi, 48'i askeri personel olmak üzere 75 kişi yaralandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇIKAN OLAYLARDA 1 KİŞİ ATEŞLİ SİLAHLA, 27'Sİ EMNİYET GÖREVLİSİ, 48'İ ASKERİ PERSONEL OLMAK ÜZERE TOPLAM 75 KİŞİ YARALANDI

Şırnak'ta 2 kız çocuğunu öldürdüğü, 6 kız çocuğuna da tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan A.B'ye linç girişimi sırasında çıkan olaylarda, 1 kişi hayatını kaybederken, 75 güvenlik görevlisi de yaralandı.

ŞIRNAK'TA PROVAKATÖRLER İŞ BAŞINDA

İki kız çocuğunu öldürdüğü ve 6 kız çocuğuna da tacizde bulunduğu gerekçesiyle 10 gün önce tutuklanan A.B'nin (21) sabah cezaevinde başka bir tutuklu tarafından sopayla dövülmesi üzerine tedavi için Şırnak Devlet Hastanesine getirildiği sırada bir grup vatandaşın, linç girişimi için hastaneye zorla girmek istemesi üzerine olaylar çıktı. A.B'nin hastanede tedavi gördüğü sırada söz konusu şahsı tanıyan bazı vatandaşların diğerlerini aramasıyla hastane önünde büyük bir kalabalık oluştu. Şahsa karşı başlatılan bu olayların, terör örgütü yandaşları tarafından suiistimal edilerek devlet otoritesini sarsmaya yönelik bir eyleme dönüştürüldüğünü açıklayan Şırnak Valiliği, ikna çalışmalarına rağmen provokatörlerin halkı galeyana getirdiğini bildirdi. Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Olayların yatıştırılmasına yönelik ikna çalışmaları yapılması rağmen, bir kısım provokatörler tarafından halk galeyana getirilerek, sanığın kendilerine teslim edilmesine yönelik sloganlar atılmaya başlanmış ve teslim edilmeyeceğini anlayan topluluk, taşlarla güvenlik kuvvetlerine ve hastane binasına saldırıda bulunulmuştur. Terör örgütü yandaşları, hastane önünde kalabalığın birikmesini sağlayarak eylemin devamını sağlamışlar ve çevreye zarar vermeyi, artan bir şekilde sürdürmüşlerdir. Emniyet güçlerinin yetersiz kalması üzerine İl Jandarma Komutanlığı'ndan bölgeye birlik sevk edilmiş, bu birliklerin de yetersiz kalması üzerine valilikçe askeri kuvvet talebinde bulunulmuştur. Olayların gittikçe büyümesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar ile askeri birlikler sevk edilmiştir. Çevrede toplanan kalabalığın tepkisinin artması üzerine kalabalık içerisinden bazı kişilerce ateş açılmtır, bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince kalabalığa yönelik olarak önce biber gazı atılmış, müteakiben ihtar mahiyetinde zaman zaman havaya ateş açılmıştır.

BİR HASTANE PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, çıkan olaylar sırasında kimin tarafından atıldığı belli olmayan ateşli silahla, Devlet Hastanesi'nde görevli Hasan Söyler göğsünden yaralanırken, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Aynı olaylar esnasında Servet Kargın isimli bir vatandaşın ayağına isabet eden kurşun sonucu yaralandığı belirtilirken; gösteriler esnasında terör örgütü yandaşlarının kalabalığı kışkırtması sonucu atılan taş ve molotof kokteyller neticesinde 27'si Emniyet görevlisi, 48'si askeri personel olmak üzere toplam 75 güvenlik görevlisi muhtelif yerlerinden yaralandı. Olay esnasında 16 resmi araç hasar görürken, olaya ilişkin tahkikat sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber