Polisleri şehit eden teröristlere 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde geçen yıl görevi başında yapılan saldırı sonucunda 2 polis memurunun şehit edildiği olayda yer alan 2 terörist hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2016 13:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Polisleri şehit eden teröristlere 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde geçen yıl görevi başında yapılan saldırı sonucunda trafik polisleri Ahmet Gılıç ve İlker Narin'i şehit ettiği olayda yer alan 2 terörist hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyesi Ali G. ve Cengiz F. hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 30 Ağustos 2015'te Kayapanır ilçesi Peyas Mahallesi Selahattin Eyyubi Bulvarında teröristler tarafından trafik ekiplerine uzun namlulu silahla gerçekleştirilen saldırı sonucunda polis memurları Gılıç ve Narin'in şehit olduğu anımsatıldı.

Saldırının gerçekleştirildiği olay yerinde yapılan çalışmada uzun namlulu silaha ait 30 boş kovan elde edildiği belirtilen iddianamede, 2 çelik nüve, saldırıya uğrayan ekip otomobilinde 17 mermi giriş deliği, araç ön camında 11 mermi deliği, sağ tarafında çekirdek çıkış deliği tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, saldırıyı gerçekleştiren firari terörist Ali G'nin yaya olarak ekip aracının yakınına gelerek saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kiraladığı otomobil ile olay yerinden uzaklaştığı, yapılan soruşturma sonucunda tutuklu terörist Cengiz F. ve firari Ali G. birlikte suç işleme kararı aldığını bildirildi.

İddianamede, şunlar yer aldı:

"Sanıklar saldırı fiili üzerinde ortak hakimiyet kurdukları anlaşılmıştır. Sanık Ali G'nin olay günü görev yapmakta olan polis memurları Gılıç ve Narin'i belirli bir plan dahilinde ve tasarlama sonucu, ateşli silahlı saldırı eylemi neticesinde şehit etmiştir. Sanıklar yapılan silahlı saldırıda birlikte bulunduğu tespit edilmiştir. Sanık Cengiz F. suçlamaları kabul etmeyerek bu şekilde suçtan kurtulmaya çalışmıştır. Elde edilen somut ve her türlü şüpheden uzak deliller sanığın suçu işlediğini desteklemektedir."

İSTENİLEN CEZA

İddianamede, tutuklu sanık Cengiz F. ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Ali G. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah ve mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması" ve "mala zarar vermek" suçlarından da 1 yıl 4 aydan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi Selahattin Eyyubi Bulvarı'nda 30 Ağustos 2015'te trafik ekiplerine uzun namlulu silahla yapılan saldırıda polis memurları Gılıç ve Narin şehit düşmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber