Yargıtay'dan, twiiter'daki hakaretle ilgili önemli karar

Yargıtay önce hakarette bulunan sonra 'hesabımı başkası ele geçirdi' diyen davalının savunmasında, durumun internet servis sağlayıcısı ile Twitter'a da sorulması gerektiğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Haziran 2016 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay'dan, twiiter'daki hakaretle ilgili önemli karar

Sosyal medya hesaplarında en çok yaşanan durumlardan birisi de, kişilerin önce hakaret etmesi, adli takibin yapılması sonrasında ise "hesabımı başkası ele geçirdi" şeklinde savunma yapmalarıdır.

Yerel mahkemeler, "hesabımı başkası ele geçirdi" şeklindeki beyanları esas almakta ve genel olarak davacı aleyhine karar vermektedir.

Ancak bu dosyalardan birinde temyiz üzerine Yargıtay 4. Hukuk Dairesi 2014/2376 Esas Nolu dosyada, şu kararı vermiştir:

"Her ne kadar davalı tarafça söz konusu hesabın başkaları tarafından ele geçirilerek davaya konu sözlerin yazıldığı belirtilmişse de mahkemece bu sözlerin gönderildiği twitter adresinin ve kullanıcısının ilgili internet servis sağlayıcısından da sorularak araştırılması ve sonucuna göre karar verilmesi gerekmektedir. Belirtilen hesabın kaynağından herhangi bir araştırma yapılmaksızın eksik ve yetersiz inceleme ile davanın reddine dair hüküm kurulması usul ve yasaya uygun olmamış ve kararın bozulması gerekmiştir."

Memurlar.net'in notu: Sosyal medya hesaplarındaki hakarete ilişkin olarak ilk yapmanız gereken tespittir. Tespit için noter onayı yeterlidir. Noter onayı için https://e-hizmet.tnb.org.tr/tespit/ adresindeki işlem basamaklarını takip etmelisiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber