Gelir uzmanları memnun değil

Varyans Araştırma şirketi yeterlik sürecine tabi Gelir Uzman ve yardımcılarına yönelik kurumsal memnuniyet araştırmasında bulundu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2016 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gelir uzmanları memnun değil

7-12 Mayıs 2016 tarihinde Varyans Araştırma şirketi tarafından yeterlik sürecine tabi Gelir Uzman ve yardımcılarına yönelik kurumsal memnuniyet araştırmasında katılımcılara ilk olarak kurumdan memnun olup olmadıkları sorulmuş %46,90' lık bir kısmının (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) kurumdan memnun olmadıkları cevabı alınmıştır.

Devamındaki sorularda ise bunun sebeplerine ve kurumdan beklentilere yönelik sorular sorulmuş katılımcıların % 81,5 gibi büyük bir çoğunluğu Gelir Uzmanlığı mesleğini kariyer anlamda yeterli görmediğini % 76,2 si mesleki eğitimlerin yetersiz olduğunu belirtmiştir.

Araştırmada anketi cevaplayan Gelir Uzman ve Yardımcılarına kurumdan ne gibi bir beklentileri olduğu sorulduğunda cevapların neredeyse tamamının özlük hakları ve yetki- sorumluluk verilmesi başlığında toplandığı görülmüştür. Burada dikkat çeken husus çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi kadar (oran % 45,3) kendilerine yetki ve sorumluluk verilmesi talebi (oran %40,8) olmuştur.

Ankete katılanlara kuruma aidiyet açısından kurumdan ayrılma gibi bir düşüncelerinin olup olmadığı sorulduğunda % 41,89 unun kurumdan ayrılıp başka kurumlara geçmeyi düşündükleri buna sebep olarak ise %45,6 sı özlük haklarının iyi olmamasını, % 28,2 si yetki ve sorumluluk verilmemesini, % 18,7 si de kurum içi hiyerarşinin fazla olmasını göstermiştir.

Araştırmadan çıkan bir diğer sonuçta Yeterliğe tabi Gelir Uzman ve Yardımcılarının % 51,26 sının (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) meslek içi görevde yükselme sınavlarına girmeyi düşünmedikleri olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber