Van'da 3 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yakalandı

İpekyolu ilçesinde saldırı hazırlığında olan 3 teröristin etkisiz hale getirildiği 1 teröristin sağ yakalandığı olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2016 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van'da 3 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yakalandı

Van'da 3 teröristin etkisiz hale getirildiği 1 teröristin sağ yakalandığı olaya ilişkin 1 kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, Terörle Mücadele ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırı yapmak üzere kırsal alandan kent merkezine gelen teröristlerin bulunduğu aracı takibe aldı.

Şabaniye Mahallesi Hal Kavşağı civarında güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine yaşanan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist sağ yakalandı. Olayda 1 polis memuru yaralandı.

Olay yerinde yapılan aramada 2 tabanca, bu tabancalara ait 4 şarjör ve 37 fişek, 3 el bombası, el telsizi, 8 fünye, 5 elektronik devre ve elektrik voltaj ölçü aleti ele geçirildi.

- Bir kişi gözaltına alındı

Operasyon kapsamında aynı mahalledeki bir evde arama yapan güvenlik güçleri, roketatar, 3 roketatar sevk fişeği, 3 roketatar antipersonel mühimmatı, 2 el bombası, kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 6 kalaşnikof şarjörü ve 175 fişek, el telsizi, 5 uçaksavar mermisi, alıcı ve verici telsiz devresi tertibatı ele geçirildi.

Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Şüpheli İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber