Her kahvehaneden öğretmen sorumlu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Valisi Kasım Esen, 'kahvehaneleri öğretmenlere zimmetleyerek' herkesin bilgilendirilmesini planlıyor. Buna göre öğretmenler, sorumlu olduğu kahveye gidip dünyadaki gelişmeleri anlatacak.

RİZE Valisi Kasım Esen'in, ildeki her kahvehaneden bir öğretmenin sorumlu olmasını öngören projesi tartışmalara neden oldu. Vali Esen, 'Yaşam Boyu Eğitim Projesi' kapsamında insanların bilgilendirilmesi ve eğitilmesini amaçladıklarını belirterek, bunun ilk uygulamasını, 'kahvehaneleri öğretmenlere zimmetleyerek' başlattı. Vali Esen, "İnsanımız vaktini kahvehanelerde geçiriyor. Öğretmenlerimize kahvehaneyi zimmetleyeceğiz. O öğretmen o kahvehaneden sorumlu olacak. Öğretmenimiz, kahvehaneleri ziyaret ederek, özellikle dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler ve diğer konularda günde en az 10 dakika kahvehane sakinleri ile sohbet edecek" dedi.

Rize'de simge haline gelmiş 41 yıllık kahvehane olan 'Arif'in yeri' adlı işletmenin sahibi Süleyman Tezel projeye çok şaşırdıklarını söyledi. Tezel, "Kahvehanelere gelenler zaten 60'ın üstünde adamlar, anlatılanları kafaları bile almaz. Dinleyeceklerine de ihtimal vermiyorum" diye konuştu. Kahvehane müdavimleri ise "Ağız tadıyla bir oyun oynuyoruz. Öğretmen bize ne anlatacak? Okulda öğrencileri eğitsinler" diye tepki gösterdi.

Eğitim- Sen Rize Şube Başkanı ve Şevket Yardımcı İlköğretim okulu sınıf öğretmeni Ercan Özay, "Kahvehaneler bir köy odası veya halkın oturup sohbet ettiği yerler olmadığı sürece bu uygulamanın çok yararlı olacağını sanmıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber