Başbakandan çalışan emekli için düzeltme ekibi talimatı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Ocak 2007'den itibaren uygulamaya girecek, emekli esnaf ve sanatkârlar, şirket ortaklarıyla çalışan emeklilerin her ay asgari ücretin en az yüzde 33.5'i kadar destek primi ödemesi uygulamasına sanayi odaları, esnaf ve tüketici derneklerinden tepki geldi.

AKP'li milletvekilleri düzenlemenin doğru olmadığını belirtirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili bir çalışma ekibinin kurulması talimatını verdi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'na mektup yazdı. Çağlayan, mektubunda, bu kararın insanları kayıt dışına çıkaracağını ve yeni yöntemler aramaya zorlayacağını bildirdi.

TÜDEF: Yargıya gideriz

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, 2007'de çalışan emeklilerin maaşlarından yüzde 33.5 oranında destek primi kesilecek olmasını eleştirerek, "Şimdi de çalışmak zorunda kalan emeklilerin maaşlarına göz diktiler. Hem de emekli milletvekillerini bundan muaf tutarak. Bu insanlar mecbur olmasalar 65 yaşından sonra çalışırlar mı? Bu durum düzeltilmezse konuyu yargıya taşıyacağız" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, "Zaten zor durumda olan emeklilerimiz, bu ağır yükü kaldıramaz" dedi. Çelikus, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte emeklilerin kepenk kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet İçyer de uygulamanın kayıt dışı istihdamı körükleyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber