Yargıda Birlik Derneği üyeleri iftarda buluştu

Yargıda Birlik Derneğince Isparta'da bir otelde düzenlenen iftar programına Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da görevli çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2016 03:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıda Birlik Derneği üyeleri iftarda buluştu

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, "Adına hüküm kurdukları milletin hizmetine talip olmak yerine başkalarından aldıkları talimatlarla başka yerlerin hizmetinde olan yargı mensuplarının bu ülkeye verecek hiçbir şeylerinin olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Dernek tarafından Isparta'da bir otelde düzenlenen iftar programına Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da görevli çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Dernek başkanı ve Yargıtay savcısı Birol Kırmaz, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki adliye lojmanlarına yönelik saldırıyı kınadı. Teröre karşı devletin yanında olduklarını ifade eden Kırmaz, daha önce bunu söylediklerinde bu sözleri "akıl tutulması" olarak nitelendiren meslektaşlarının çıktığını söyledi.

Meslektaşlarının bu sözlerine karşılık olarak kendilerinin adalet mücadelesinde başarılı olunabilmesi için ülkenin güven içerisinde bulunması gerektiğini söylediklerini vurgulayan Kırmaz, "Teröre hiçbir şekilde meydan vermemek öncelikli görevlerimizin arasındadır. Bu çerçevede ilk gün söylediğimiz gibi teröre karşı mücadelede güvenlik güçlerimiz bizim her zaman önceliğimiz olacaktır." dedi.

"Bizim mücadelemiz bu ülkede yaşayan vatandaşların kendisini hukuki güvenlik içerisinde hissetmeleridir. Adına hüküm kurdukları milletin hizmetine talip olmak yerine başkalarından aldıkları talimatlarla başka yerlerin hizmetinde olan yargı mensuplarının bu ülkeye verecek hiçbir şeylerinin olmadığını düşünüyoruz" ifadesini kullanan Kırmaz, şöyle devam etti:

"Bu yüzden milletimizin hizmetine tabiyiz. Derneğimiz, ülkemizin uluslararası alanda yanlış algılara sebebiyet verecek manipülatif söylemlerle zor durumda bırakılmasını önleyecek hamleler yapmaktadır. Yapmış olduğumuz yurt dışı ziyaretlerinde ülkemizi şikayet eden ve kendi içinden çıktığı milletini zor durumda bırakan yargı mensuplarının oluşturduğu yanlış algıları ortadan kaldıracak çabalar içerisindeyiz."

Kırmaz, şöyle konuştu:

"Yargı hiçbir grubun hakimiyetine bırakılamayacak kadar önemli bir kurumdur. Bizim ortak paydamız adalettir. Biz bunu sağlamanın mücadelesi içerisindeyiz. El birliği ile bu mücadeleye destek olmanız gerekiyor. Genç hakim ve savcılara sesleniyorum; bizim istikbalimizsiniz. Sizler başarılı olduğunuz zaman yargı teşkilatımız içinde bulunduğu güven bunalımından çıkacaktır. Maalesef adına hüküm kurduğumuz milletimiz, son günlerde yargıyı maşa olarak kullanan, kendisini meslektaş olarak tanıtan kimseler nedeniyle yargıya olan güvenini kaybetti. Yüzde 70'lerden yüzde 20'lere düşen bir güven bunalımı yaşıyoruz. Bunun sebebi elbette gecesini gündüzüne katarak çalışan sizler değilsiniz. Bunun sebebi kendisini hakim savcı olarak tanımlayan ama dosyayı inceleyerek ve vicdanına göre karar vermek yerine başkalarından aldıkları talimatlarla karar veren bazı yargı mensuplarıdır. Bu sebeple bizler genç hakim ve savcı meslektaşlarımızdan sadece adalet için eşitlik için ve hukukun üstünlüğü yolunda mücadele etmelerini istiyoruz."

İftara, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber