'Emekli maaşını 18 günde bağlıyoruz'

Kütahya'da konuşan Başbakan Yıldırım, Artık 18 günde emekli maaşı bağlanıyor, dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2016 03:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Emekli maaşını 18 günde bağlıyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım, "14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye'nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik." dedi.

Yıldırım, Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmasında, Kütahya'nın Osmanlı'nın kuruluş destanının yazıldığı yer, istiklal mücadelesinin kahramanlarının şehri olduğunu belirtti.

AK Parti iktidarının sosyal güvenlik alanında yaptığı reformlardan bahseden Yıldırım, "Artık 18 günde emekli maaşı bağlanıyor. Genel sağlık sigortasını hayata geçirdik. Sigortalı hastalarımız artık hastane kapılarında ömür tüketmiyor, istediği yerde muayene olup ilaçlarını istediği yerden alıyor. Bizim için siz önemlisiniz. Sizin sağlığınız bizim önceliğimizdir. Bütün bu düzenlemelerin işçi ve memurlarımızın hayatını nasıl da kolaylaştırdığını gayet iyi biliyorsunuz. Engelli çocuğu bulunan kadın çalışanların 5 yıla kadar erken emekli olmasını sağlayacak düzenlemeyi de bu süre içinde gerçekleştirdik. Asgari ücretteki 16 yaş ayrımını tamamen ortadan kaldırdık. Artık 16-18 yaş ayrımı yok. Herkes aynı şekilde asgari ücretten yararlanacak. Sosyal güvenlik alanında adeta bir devrim gerçekleştirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber