Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yılı kutlanıyor

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü, Batman'da düzenlenen törenle kutlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2016 03:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yılı kutlanıyor

Hulusi Sayın Kışlasında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi,

Bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Topuz, şöyle konuştu:

"Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetlerin sağlanması ile ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Komutanlığı personelleri olarak bizler ulusumuzun bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz"

Kozluk İlçesi Doğan Kavak köyü sakinlerinden Ali Doğan, törende günün anlam ve önemini belirten "Bayrak" adlı şiiri okudu.

Tören, narkotik köpeklerinin bomba ve patlayıcı madde arama gösterisinin ardından tören geçişi ile sona erdi.

Törene, Batman Vali Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Başsavcı Kasım Tüten, Emniyet Müdürü Necati Denizci, askeri erkan, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törenin ardından davetliler iftar yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber