Sağlıktaki ek ödemeyle ilgili önemli iptal kararı

Danıştay 10. Dairesi, sağlık personeline verilmekte olan döner sermaye ödemelerindeki birim performans katsayısı düzenlemesini iptal etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2016 15:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sağlıktaki ek ödemeyle ilgili önemli iptal kararı

Danıştay Onbirinci Dairesi, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik'inde yer alan Birim Performans Katsayısı düzenlemesini iptal etti.

İptal edilen hükümler şu şekilde:

"4-ç) Birim performans katsayısı: Sağlık tesislerinde görev yapan personelin görev yaptığı birim için Kurum tarafından çıkarılacak yönerge ile belirlenen ve personele ödenecek ek ödemenin hesaplanmasında kullanılacak olan (0) ila (1) arasında değişen katsayıyı,"

"Ödenecek net ek ödeme tutarı
MADDE 11 - (1) Personele ait mesai içi net performans puanının mesai içi dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu brüt ek ödeme tutarı bulunur. Bu tutar mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemez. Tavan ek ödeme tutarını aşmayacak şekilde belirlenen mesai içi brüt ek ödeme tutarı varsa birim performans katsayısı ile çarpılır ve bu tutardan gelir vergisi ve damga vergisi düşülerek ödenecek net ek ödeme tutarı bulunur.
(2) Mesai dışı ödenecek brüt ek ödeme tutarı ise mesai dışı net performans puanının mesai dışı dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunur. Bu tutar mesai dışı tavan ek ödeme tutarını geçemez. Tavan ek ödeme tutarını aşmayacak şekilde belirlenen mesai dışı brüt ek ödeme tutarından gelir vergisi ve damga vergisi düşülerek ödenecek net ek ödeme tutarı bulunur."

Danıştay'ın bu kararı nedeniyle, daha önce çıkarılmış olan iki yönerge uygulamadan kaldırılmıştır.

Bu iptal nedeniyle, Mayıs ayından geçerli olmak üzere, birim performans katsayı çarpımlarda kullanılmayacaktır. Bu gelişme, brüt ek ödemelerinde, birim performans katsayısı bulunan personelin maaşlarında düşüş olacağı anlamına gelmektedir.

İŞTE TÜKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNUN RESMİ YAZISI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber