Şehit korucu toprağa verildi

MUŞ'un Kızılağaç Beldesi'ndeki jandarma karakoluna düzenlenen uzun namlulu ve roketatarlı saldırı sonucu şehit düşen geçici köy korucusu Salih Erden, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit korucu toprağa verildi

Kızılağaç Jandarma Karakol Komutanlığına dün saat 12.08'de PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırı yapıldı. Yapılan saldırıya anında karşılık verilirken, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki korucu yaralandı. Koruculardan Salih Erten, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit düşen geçici köy korucusu Salih Erden için dün cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı AK Partili Feyat Asya, ilçe ve belde belediye başkanları, şehit yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Şehidin cenazesi il merkezine bağlı Muratpaşa Mahallesi mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

Jandarma karakoluna ateş açıldı: 1 korucu şehit, 1 yaralı

VALİ YAVUZ: BUNLAR FAREDİR

Vali Seddar Yavuz, törenden sonra terör örgütünün hain ve kalleş saldırılarına devam ettiğini, halk desteğini yitirdiğini anlatırken şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın dik duruşu nedeniyle terör örgütü vatandaşlarımızı hedef alıyor. Kızılağaç'ta bizim çok sevdiğimiz ve kahramanlığı dillere destan olan bir geçici köy korucumuzu kaybettik. Daha doğrusu ebedi aleme uğurladık, şehit oldu. Bir kardeşimiz de hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Biz Muş'ta hiçbir zaman eylem yapılamaz iddiasında değiliz. Çünkü bunlar faredir. Farenin ne zaman hangi delikten çıkacağı belli olmayabilir. Bunların yürekleri de cesaretleri de yoktur. Kalleş ve alçak bir örgüttür. Mübarek Ramazan günü bunların din, iman, İslam'la ilgileri yoktur. Bunlar ümmet düşmanıdır. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olmaktan çok ümmet düşmanıdır. Bunlar küresel maşadır. Elbette biz köpeklerin sahiplerine sesleniyoruz. Köpeklerin sahipleri de seslendiğimizi anlıyor. Bundan böyle bu itlerin sahiplerine daha fazla seslenmeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber