Türkiye'nin 4'üncü kadın valisi görevine başladı

YALOVA'nın 2'nci, Türkiye'nin ise 4'üncü kadın valisi olan Tuğba Yılmaz, bugün görevine başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin 4'üncü kadın valisi görevine başladı

Son valiler kararnamesi ile Ankara Akyurt Kaymakamlığı'ndan Yalova Valiliği'ne atanan Tuğba Yılmaz için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Belediye başkanları, kamu kurumu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de hazır olduğu törende Vali Tuğba Yılmaz'ı bir kız öğrenci çiçekle karşıladı. Çiçeği kızın elinden alan Yılmaz, "Sen de bir çiçeksin" diyerek öğrenciyi öptü. Tören mangasını selamlayan Yılmaz, ardından kendisini karşılayan heyetle tek tek tokalaştı.

Yalova Valiliği'nde makamına geçen Yılmaz, burada gazetecilere açıklamada bulundu. 'Paralel Yapı' ile mücadele sözü veren Yılmaz, "Öncelikle bizleri hizmet noktasında Yalovalılarla buluşturan, bizlere bu görevi uygun bulan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, tüm bakanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunmayı da bir borç biliyorum" dedi.

Sorun odaklı değil çözüm odaklı çalışacaklarını kaydeden Yılmaz şöyle devam etti: "Paralel devlet yapılanması başta olmak üzere, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğine, kardeşlik ruhuna gölge düşürmeye çalışan, baltalamaya çalışan tüm terör örgütlerine karşı etkin ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim asli görevimiz, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu, güvenliği kalkınması için çalışmak olacaktır. Ben 'az laf çok iş' diyerek bugünkü ilk günümüzde 'bismillah' diyorum ve görevimize başlıyorum"

Vali Tuğba Yılmaz, Türk bürokrasisinde 4'üncü kadın vali oldu. İlk kadın vali Lale Aytaman ve 2'nci kadın Vali Esengül Civelek ve 3'üncü kadın Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın ardından şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'nin 4'üncü kadın Valisi Tuğba Yılmaz oldu. Türkiye'nin 2'nci kadın valisi Esengül Civelek de valilik görevine ilk olarak 1995 yılında İstanbul'dan ayrılarak il olan Yalova'da başlamıştı. Tuğba Yılmaz için de valilikte ilk görev yeri Yalova oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber