Kars'ta öğretmen ve öğrenciler, okullarını yeniledi

KARS'ın Akyaka İlçesi'ndeki İMKB Anadolu Lisesi'nde öğretmen, öğrenciler ile elele vererek okula voleybol ve basketbol sahası kazandırdı. Öğretmenler bahçe duvarlarına resimler çizdi, öğrenciler de boyadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 19:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kars'ta öğretmen ve öğrenciler, okullarını yeniledi

Akyaka İMKB Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrenciler daha güzel bir okul için kolları sıvadı. Okula voleybol ve basketbol sahası yapan öğretmen ve öğrenciler, çevre düzenlemesi yaptı, atık malzemeleri de bahçe işlerinde kullandıl Kullanılmayan masa ve sıralarla ağaçları koruyan öğretmen ve öğrenciler öğretmenlerin duvarlara çizdiği resimleri boyayarak okulun görünümünü değiştirmeyi başardı. Okulun eski halini son derece sıkıcı bulan öğretmenler yaz mevsimiyle birlikte harekete geçtiklerini bildirdi. Gerçekleştirilen projede öğrencilerin teneffüslerde, boş vakitlerini bu bölümde geçirmeleri, hafta sonları aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte gelip sosyal olanaklardan yararlanmalarını sağlamak amaçlandı.

Lise Müdürü Necdet Kara, sahanın bakım ve onarımının yanında yapılması gereken her türlü işlerde öğrencilerle el ele çalıştıklarını belirtti. Necdet Kara, şöyle dedi:

"Atıl durumdaki sıralarımızın ayaklarından ağaçların etrafını korumak için çit yaptık. Öğrencilerimiz sadece hafta için değil hafta sonunda da buraya gelip spor yapmalarını istiyoruz. Gelip burada top oynasınlar, stres atsınlar. Velilerimiz de gelebilir. Tek isteğimiz; amacında kullanılmasıdır."

Beden Eğitimi Öğretmeni Aynur Ayça Adıgüzel de, öğrencilerin daha mutlu olsun istediklerini anlatırken, "Öğrencilerimiz daha mutlu olunca daha hevesli ders işlemeleri için bahçe duvarlarına spor resimleri yaptık. Bu çalışmamız öğrencilerimizin çok hoşuna gitti. Güzel çizimleri olan öğrencilerimiz bizlere bu konuda yardımcı oldu" diye konuştu.

Öğrencilerden Büşra Aras ise sahanın önceden çok sıkıcı olduğunu şimdi daha renkli hale geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber