Yağmura rağmen 5 bin öğrenci kitap okudu

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, "Sayfalardan Gönlüme Esen Rüzgar" adlı kitap okuma etkinliğinde 5 bin öğrenci, şiddetli yağmura rağmen kitap okumayı sürdürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 22:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yağmura rağmen 5 bin öğrenci kitap okudu

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Merzifon Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, "Sayfalardan Gönlüme Esen Rüzgar" adlı kitap okuma projesi kapsamında 5 bin öğrenci, yağmura rağmen rock konseri eşliğinde okuma etkinliğine devam etti.

Merzifon Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait sentetik çim sahada gerçekleştirilen programa ilk ve orta dereceli okullardan 5 bin öğrenci, öğretmenler ve protokol üyeleri katıldı. Etkinliğin başlamasında sonra etkili olan sağanak yağmur ne kitap okuyan öğrencileri durdurabildi ne de rock konseri veren grubu.

Okuma etkinliğinde konuşan Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, programın amacının kitap okuma zevkini yaygınlaştırmak ve toplumu kitap okuyan bir seviyeye getirmek olduğunu söyledi.

Bir insanın kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda edinebileceği belirten Balcı, "Proje bu zamana kadar çok güzel bir şeklide icra edildi bundan sonrada artarak devam edecek. Bu projeyi gerçekleştiren başta öğrencilerimiz olmak üzere onları yüreklendiren öğretmenlerimizin hepsine saygılarımı, sevgileri sunuyorum" dedi.

"Sayfalardan Gönlüme Esen Rüzgar " adlı projeye destek vermek için sahneye çıkan rock sanatçısı Can Koray, şiddetli yağmura rağmen sahneyi terk etmeyerek konserlerine devam ettiklerini belirterek, "Kitap ve bilmek çok kıymetli bir şey, bilmek denilen şey o kadar önemli ki terk edilemez, bu önemli projede biz daha çok keyifle çaldık. Programı elektronik malzemelerde sıkıntı olduğu için bırakmak zorunda kaldık. Yoksa devam edecektik, yağmurla ilgili problemimiz olmadı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber