İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polislerin şark hizmet süreleri artırıldı

Emniyet atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan yeni düzenlemeyle, polislerin şark hizmet süreleri artırıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Haziran 2016 02:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polislerin şark hizmet süreleri artırıldı

Bakanlar Kurulu, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Yapılan değişikliği görmek için tıklayınız.

Şark hizmet süreleri birer yıl artırıldı

Değişikliğe göre, ikinci bölge kapsamındaki alt bölgelerdeki şark süreleri birer yıl artırıldı. Örneğin B- Alt bölgesine giren yerlerde zorunlu hizmet süresi 5 yıldan 6 yıla çıkarıldı. Bu düzenleme, yanin birer yıl artırım, diğer alt bölgelerde de yapıldı.

Ayrıca, eki (1) sayılı cetvelin (781) ila (1000) numaralı sıralarında değişikliğe gidildi.

Bir diğer düzenlemede şu şekildedir: Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde, özel harekat branşlı personelin görev süresi ekli (1) sayılı cetvelde bu iller için gösterilen sürelere bir yıl ilave edilerek tespit edilecektir.

Yeni düzenleme kimlere uygulanacak?

Eski hüküm Yeni hüküm
EK MADDE 3-Bu Yönetmelikte belirtilen il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Herhangi bir nedenle il içerisinde veya ikinci bölge içinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanması, bölgede ilk göreve başladığı tarihte geçerli olan hizmet süreleri dikkate alınarak yapılır. "EK MADDE 3- Bu Yönetmelikte belirtilen il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Ancak ikinci bölgede bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni alınan onay tarihindeki hizmet süresi geçerlidir; herhangi bir nedenle il içerisinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanmasında ilk göreve başladığı tarih, birimler arasında yapılan yer değişikliklerinde ise eski biriminden ilişik kestiği tarih dikkate alınır."

Yönetmeliğin ek 3. maddesinde yapılan yeni düzenlemeye göre, hizmet sürelerinin artırılması, 17/6/2016 tarihinden önce ikinci bölgeye dahil yerlerde çalışan personeli etkilemeyecektir. Ancak, ikinci bölgede bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni onay tarihindeki süreler geçerli olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber