Kapıcı çocuklarının aynı sınıfta toplandığı iddiası asılsız çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Ünler İlköğretim Okulu 1-B sınıfında kapıcı çocuklarının toplandığına ilişkin iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih Mahallesi'nde bulunan Ünler İlköğretim Okulunda birinci sınıflar için 3 şube bulunduğunu, bu şubelerde öğrenciler arasında bir ayrımın söz konusu olmadığını söyledi.

Okulun birinci sınıfları için A, B ve C şubeleri bulunduğunu ifade eden Şişman, şöyle konuştu:

''Eğitim öğretim yılı başında, her şubeye kurayla 55 öğrenci yerleştirildi. Bu yerleştirme sırasında, öğrencilerin velilerinin mesleki ve maddi durumları göz önünde bulundurulmadı. Yaptığımız araştırmaya göre, 1-A sınıfında 6 kapıcı, 5 işçi çocuğu, 1-C sınıfında 6 kapıcı, 18 işçi çocuğu, habere konu olan 1-B sınıfında ise 7 kapıcı, 6 işçi çocuğu tespit edildi.

Şu anda habere konu olan 1-B sınıfında toplam öğrenci sayısı 42'ye düşmüş durumda. Yapılan araştırmada, öğretmenin sağlık sorunu bulunması nedeniyle zaman zaman rapor aldığı için bazı öğrenci velilerinin bundan rahatsız olup çocuklarını başka okullara gönderdiklerini belirledik. Yani burada kapıcı ve işçi çocuğu ayrımı yapıldığına dair iddiaların asılsız olduğu ortada.''

Hiçbir okulda, ırk, din, dil, fakirlik veya zenginlik gibi sınıf ayrımı yapılamayacağını ifade eden Şişman, şunları kaydetti:

''Buna karşın, habere konu olan okulumuzda gerçeklerin tamamen ortaya çıkartılması için iki müfettişimizi görevlendirdik. Müfettişlerimiz, bu konuya ilişkin rapor hazırlayıp İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunacak. Biz de rapor doğrultusunda bir işlem yapılıp yapılmayacağına karar vereceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber