Kuraklık sigortası 2017'de başlıyor

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi'nin (TARSİM), kuraklık sigortası ile ilgili çalışmaları tüm hızla sürüyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Haziran 2016 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuraklık sigortası 2017'de başlıyor

Üzerinde çok detaylı bir şekilde çalışılan projenin pilot uygulamaları önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak. TARSİM Genel Müdürü Yusuf Satoğlu "Buğday üretimi en yüksek olan 3 şehrin ilçelerinde çalışmalarımıza başlayacağız. Konya Cihanbeyli ve Ankara Polatlı gibi belli sayıda ilçede bu pilot çalışmayı deneyeceğiz. Hedefimiz daha sonra 10 üründe Türkiye geneline açılmak. Bu çok önemli bir proje" dedi.

Bu sayede hasar anında birçok sorunu da çözeceklerini belirten Yusuf Satoğlu "Pilot uygulamaya 2017 yılında başlayacağız. Dünyada örnekleri var. İspanya ve ABD'de uygulanıyor. Kuraklık sigortasında Konya ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden taleplerin geleceğini düşünüyoruz. Kuraklık sigortasıyla toplam sigortalı sayısı da yüzde 20'yi bulur diye tahmin ediyoruz" diye konuştu. Prim üretimindeki artış oranının yüzde 42'ye ulaştığını kaydeden Yusuf Satoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çiftçilerin ilgisi artmaya başladı. Poliçe adedinde çok ciddi bir artış var. Sigortalanan alanlarda da yüzde 8'lik bir artış var. 6 aylık sürede 1 miyon 300 binin üzerinde poliçeye ulaştık. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) 2.5 milyona yakın üretici var. TARSİM sigortasını kullananlar ÇKS'ye üye olmak zorunda. Üye olmayan sigorta poliçesi kullanamaz. Üreticinin desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS'ye üye olması gerekiyor."

POLİÇEDE LİDER TEKİRDAĞ

En çok poliçe yaptıran ilin Tekirdağ olduğunu aktaran TARSİM Genel Müdürü Yusuf Satoğlu "Sonra Konya ve Edirne geliyor. Toplam prime baktığımızda Manisa birinci. Malatya ise ikinci sırada. Üzüm ve kayısıda bedeller yüksek" dedi.

MELİH KOCAGİL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber