'Memurların özlük haklarına ilişkin çalışmalar yapıyoruz'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Çalışanların özlük haklarına ilişkin çalışmalar yaparken aynı zamanda çalışanların ve ülkenin özgürlük alanlarının genişlemesi içinde çaba gösterdiklerini ifade etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2016 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Memurların özlük haklarına ilişkin çalışmalar yapıyoruz'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa insan olarak Müslüman olarak oradaki sıkıntılara duyarsız kalmıyor ve ekmeğimizi paylaşıyoruz"dedi.

Yalçın, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kilis'te katıldığı gıda kolisi programında, Memur-Sen'in 1 milyona yaklaşan çalışan üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük emek hareketi olduğunu belirtti.

Çalışanların özlük haklarına ilişkin çalışmalar yaparken aynı zamanda çalışanların ve ülkenin özgürlük alanlarının genişlemesi içinde çaba gösterdiklerini ifade eden Yalçın şunları kaydetti:

"Sosyal sorumluluğumuzun gereği olarak, bu millete borcumuzun gereği olarak sıkıntılı süreçlerde duyarlılığımızı ortaya koyuyoruz. Memur-Sen aynı zamanda bir merhamet hareketidir. Dolayısıyla dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa insan olarak Müslüman olarak oradaki sıkınıtılara duyarsız kalmıyor ve ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bu anlamda Nepal'den, Filipinler'e cerayan eden doğal afette Bosna'dan Orta Afrika'ya, Somali'den, Pakistan'daki sel felaketine ve Gazzeye. Yanı başımızda cereyan eden savaşta mağdur olan halka duyarlılığımızı gösterdik. Şimdiye kadar bu süreçte sorumluluğumuzu yerine getirerek gıda, nakti ve ayni yardımlarla karınca kararınca su dökmeye ateşe ve insanların acılarını paylaşmaya çalıştık."

Kilis'in Suriye'deki savaştan etkilen şehirlerin başında geldiğini aktaran Yalçın, bölgede yerli nüfus kadar Suriyeli misafir olduğunu bununda çeşitli imkansızlık ve sorumlulukları beraberinde getirdiğini söyledi.

Yalçın, Kilis gibi önemli noktalara yardım kampanyaları oluşturarak bölgedeki yükü herkesin paylaşması gerektiğine dikkati çekerek, "Memur-Sen olarak Kilis'e 15 kişilik bir ekip göndermiştik ve 2 gün boyunca alan taraması yapmıştık. Bu incelemenin ardından bir rapor hazırladık. Bu raporu Başbakan Binali Yıldırım'a takdim ederek atmosferi resmettik. Duyarlılığımızı göstermek adına bin gıda kolisi ve ramazan kolisiyle Kilis'e geldik. Bu sosyal sorumluluk projesi sadece burada yürümüyor. Şırnak, Yükseova, Van, Cizre, Midyat, Diyarbakır, Sur ve Gaziantep'te aynı proje bir hafta içerisinde yapılacak. Bügün burada İHH ile birlikte yardımları yürütüyoruz. Buraya gediğimizden dolayı çok mutlu olduk."diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber