İslam dünyasında beraberlik sağlanmalı

Dünyanın üstüne bir kabus gibi çöken teröristler İslam'ın adını kullanarak katliamlar yapıyor. Dinimiz birlik ve beraberlik dinidir, değil öldürmeyi kalp kırmayı bile reddeder

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Haziran 2016 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İslam dünyasında beraberlik sağlanmalı

Hazırlayan: Dr. Arif Arslan

Üzücü olan şu ki: Tevhit Dini, İslam'ın mensupları olan Müslümanların birlik ve beraberlikten haberi yok. Fırsat kimin eline geçerse diğerlerini yok etmek için elinden geleni yapıyor. Daha hazini ise 45 yıldır şahit olduğum tek şey:

Hiçbir dini ve siyasi grup ve hizip kendinden başkasını haklı saymak, mesleğini ve meşrebini haklı görmek şöyle dursun; Müslüman bile saymıyor! Böylesine ham ve cahil bir toplumu haliyle kışkırtmak ve birini diğerinin üzerine salıp vuruşturmak ve hatta boğdurmak bir o kadar da kolay oluyor. Bu da sadece inananların kuvveyi maneviyelerini yıkmakla kalmıyor, kendilerini karşıda hissedenlerin de güvenini sarsıyor. Sonra işin gücün yoksa bunları tamir etmek ve güven aşılamak için senelerce uğraş dur.

Hacı Bektaş-ı Veli; "İman bir hazine, akıl bir hazinedar, İblis bir hırsızdır. Hazinedar giderse, hırsız hazineyi çalar" diyor. Aklımızı başımızda tutmalı ve korumalıyız ki, imanımız çalınmasın. Ancak görülen o ki, akıl tatilde veya gaflette uykuya dalmış. Haliyle iblis de gelip hazineyi boşaltmış. Ortalık deli divane psikopat katiller, canilerle dolu. Allah sonumuzu hayr eylesin.

Dualar ve niyazlar

Zayıflamak İçin Esmalarla dua etmek

Esmalarla her türlü dua edilebilir. Ancak hakkıyla bu Esmalara inanıp zikrine devam edelim. El-Kabid (903); El-Mukıyt (550); Es-Samed (134)

El-Kabid: Lütuf ve hikmetiyle istediğinin maddi ve manevi rızkını daraltan. Sıkan, daraltan demektir. El-Mukıyt: Her şeye muktedir olan; her şeyin karşılığını veren; her türlü mahlükata münasip rızk veren. Es-Samed: Her şey ve herkes kendisine muhtaç olan, kendisi hiçbir şeye ve hiçbir kimseye muhtaç olmayan. Başka bir anlamda, dertlerin, kederlerin, istek ve ihtiyaçların verilip giderildiği tek kapıdır.

Şimdi bu isimlerinin anlamlarını kafamıza yerleştirip düşünelim: Bizim ihtiyacımız olan her şey içinde var mı, yok mu? Elbette var. O halde bu esmaları, anlamlarını düşünerek çekersek, zayıflar mıyız, zayıflamaz mıyız? Ben yine "elbette zayıflarız" diyeceğim. Çünkü aynı zamanda zayıflamaya karar verip Allah'ın yardımını istiyoruz. O halde gayret bizden yardım Allah'tandır.

***

Dinimizde az yemek az uyumak az konuşmak esastır. Kilo sıkıntısı olanlar da bir hekime veya diyetisyene gidip kendisine en uygun diyet hangisi ise onu uygulamalıdır. Destek için de esmaları okumalıdır:

- "Ya Kabid": Bir dilim ekmeğe 40 gün 903 defa ara vermeden okuyup her sabah aç karnına yerse açlık hissi duymaz.

- "Ya Mukit": 550 defa zikretmeye devam eden kimse, sürekli bir şeyler atıştırma alışkanlığından kurtulur.

- "Ya Samed": Günde 134 defa okumaya devam eden açlık hissi duymaz. Bu esmalarla zayıflamak mümkündür.

Esmaü'l-Hüsna

El-Mütekebbir (662)

El-Mütekebbir: Sonsuz büyüklük ve azamet sahibi... Mahlükata ait sıfatlardan münezzeh (yüce, uzak) demektir.

Ebced Değeri ve Zikir Saati

- "El-Mütekebbir" isminin Ebced değeri (662); zikir saati Müşteri, Perşembe'dir. Sabah güneş doğarken ve yaklaşık ikindi namazı sonrası.

Sırları ve Hikmetleri

- EBu ismin zikrine devam eden kimse, adli ve idari üst makamlardan ne dilerse reddolmaz. Ancak haklı olması şartıyla! Zaten bu tür şeyleri kötülük için kullananlar ve haksızlık yaparak kazanç temini için kullanmaya kalkanlar, mutlaka cezasızını çekecekleri gibi, büyük vebal altına da girmiş olurlar.

- Bu ismin zikrine belirtilen miktarda vird edinip devam eden kimse, Yüce Allah'ın izniyle yüceliklere erer. Her gün sabah namazının ardından 664 defa okuyarak zikrine devam eden kimseye, zalim ve zorbalar itaat eder, sözü, sohbeti etkili hale gelir.

Günün hadis-i şerifi

Abdurrahman İbni Semure (r.a.)'den rivayete Rasülullah (.s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Ya Abdurrahman İbni Semure, beylik isteme. O sana istemen üzere verilirse onunla bırakılırsın. (Allah sana sahip olmaz) Eğer istemeden o sana verilirse o hususta yardım görürsün. Bir şeye yemin eder de ondan daha hayırlısını bulursan o hayırlı işi yap ve yeminine kefaret ver." (Ramüzü'l-Ehadis, s.498/3.)

ESMA ZiKRi KÖŞESi

Bu köşede her gün bir harften 10 ismin ebcedini ve esmasını vereceğiz. A harfinden başlayarak 29 gün 29 harften 290 ismin esmasını vermiş olacağız. Daha fazlasını merak edenler "Esma Zikri" kitabımıza bakabilirler. İlk 10 isim ebcedi ve esması şunlar:

Gamze: 1052.....................................Ya Ganiyy: 1060

Gonca: 1063.....................................Ya Ğaniyy: 1060

Goncagül: 1119......................................Ya Cami: 114

Gökben: 98................................................Ya Aziz: 94

Gökçe: 54..............................................Ya Mücib: 55

Gökçenür: 07.....................................Ya Rezzak: 308

Gökşen: 396.......................................Ya Tevvab: 409

Gönül: 82...............................................Ya Mübin: 78

Gözde: 42...............................................Ya Veliyy: 46

Gülsen: 166........................................Ya Kuddüs: 170

Gülser: 316............................................Ya Şahid: 310

Gülsüm: 156....................Ya Kayyum; Ya Afüvv: 156

Gülsün: 166........................................Ya Kuddüs: 161

Gülşah: 365..............................................Ya Rafi: 351

Gülşen: 406........................................Ya Tevvab: 409

Gülümser: 350..........................................Ya Rafi:351

Günay: 81................................................Ya Hasib: 80

Güzin: 87...........................Ya Bedi': 86; Ya Halim: 88

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber