Merkezi yerleştirme ile kurumsal alımın çakışması

Kamu kurumları personel birimlerinin yeterince özen göstermemesi nedeniyle, kurumsal alımlar sıklıkla merkezi yerleştirme takvimi ile çakışmakta, her iki kadroya yerleşen adayların tercihleri nedeniyle de kadrolar boş kalmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Haziran 2016 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merkezi yerleştirme ile kurumsal alımın çakışması

Merkezi yerleştirmenin dışında alım yapan kamu kurumları, merkezi yerleştirme tarihleri arasında kurumsal personel alım sürecini bitiremediğinde merkezi alım ve kurumsal alıma birlikte başvuran ve başarılı olan aday, tercihini hangi kamu kurumundan yana kullanılıyorsa diğer kamu kurumundaki kadro/pozisyon boş kalıyor. Zaten kısıtlı olan kamu personel alımları, kadro/pozisyonun boş kalması sonucu heba oluyor, kamu kurumu açısından da hizmetine ihtiyaç duyulan bir kadro/pozisyon boş kalıyor.

Bu dönemde de Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve PTT'nin kurumsal alımlarının sonuçlanması adaylarca beklenmektedir.

Diğer taraftan bu adaylar, boşta kalma riskine karşın 2016/1 merkezi yerleştirmesinde tercihte bulunacaklardır. Ancak hem merkezi yerleştirmede yerleşen hem de bu kurumlardan birinin sınavında başarılı olan aday hangi kurumda çalışacağını tercih edecek, diğer kurumun kadro/pozisyonu boş kalacaktır. PTT'nin alımı her ne kadar dün sonuçlanmış olsa da, başvuru ve atama işlemleri merkezi yerleştirme takvimiyle çakışmakta, burada yerleşen bazı adaylar merkezi yerleştirmeye de başvuracağından yine boş kadro durumu ortaya çıkacaktır.)

Bu garabetin çözümü, kamu kurumlarının kurumsal kamu personel alım ilanlarını merkezi yerleştirme takvimine uygun olarak gözden geçirip yayımlamalarıdır. Aksi halde kadro/pozisyonların boş kalması ne kamu kurumlarını ne adayları memnun edecektir.

Bu bağlamda, Kredi Yurtlar Kurumunun, artık bıkkınlık veren yavaş işleyen bürokratik mekanizmasını çalıştırması gerekmektedir. Zira merkezi yerleştirmeye başvurular 22 Haziran itibariyle başvuracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber