BOTAŞ'tan yurt dışı görevlendirmeleri açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ, kurum personelinin yurt dışı görevlendirmelerinin, yürütülen uluslararası projeler ve yatırımlardan dolayı yapılan seyahatlerden oluştuğu belirtilerek, bunun işin doğası gereği olduğu bildirildi.

BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında kurumun yurt dışı görevlendirmelerine ilişkin iddialara açıklık getirildi.

BOTAŞ'ın maddi ve manevi dinamikleriyle kanunların kendisine verdiği görevi başarıyla sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, bu görev ifa edilirken, ?Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı, Mavi Akım, Nabucco, Şahdeniz, Mısır Gazı, Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı? gibi dev uluslararası projelerin yürütüldüğü kaydedildi.

Yurt içinde de 40 şantiyede 28 projenin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bu çalışmalar yürütülürken, kurum personelinin yurt dışı seyahatlerde bulunmasının işin doğası gereği olduğu, ikili ve çokuluslu projelerin hazırlanması, onay, inşaat, kontrol sürecinde bu tür seyahatlerin yapılmasının işin başarılması için zorunluluk olduğu vurgulandı.

BOTAŞ yönetiminin yurt dışına göndereceği uzmanların seçiminde azami dikkatli olduğuna ve tasarruf ilkesini göz önünde tuttuğuna işaret edilen açıklamada, ?yurt dışı seyahatlerin 2004 yılında artış göstermesinin sebebi ise yürütülen uluslararası proje sayısının artış göstermesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesidir? denildi.

Yurt içi projelerinde de yüklenici firmaların, projelerinin her aşamasında yurt dışından aldıkları malzemeleri, sözleşme gereği uzman BOTAŞ personeline test ettirme ve onaylatma durumunda olduğu belirtilen açıklamada, bunun Türkiye'deki tüm kamu kuruluşlarında bu şekilde yapıldığı ve bu seyahatlerin masraflarının yüklenici firmaya ait olduğu ifade edildi.

Firmaların, işin durumuna göre farklı ülkelerden malzeme sağladığına dikkat çekilen açıklamada, yurt dışı seyahatlerde ödenen harcırah miktarlarının ise diğer kamu kuruluşlarından farklı olmadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber