Eş durumunda önemli gelişme sorun çözüldü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Haziran 2016 00:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eş durumunda önemli gelişme sorun çözüldü

"Öğretmenlere eş durumu uyarısı" haberimizde; Öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusunun 19. maddesindeki; "19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı ile aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır." açıklamaları bulunmaktadır.

"Bu açıklama; Öğretmen eşlerden her ikisinin de yer değiştirme şartlarını taşıması ve sadece birisinin başvuruda bulunarak iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecek midir? sorusunu akla getirmektedir." demiş şartları tutan diğer eşin il dışı yer değiştirmeye başvurmaması halinde özür durumuna başvurmayabileceğini madde metninin şartı tutanların başvurup başvuramayacağı hakkında bir hüküm içermediğinden ve herkese bu hak verilecekse bu maddenin de neden yazıldığının mantıksızlığından hareketle belirtmiştik.

Çünkü aynı durum daha önceki yıllarda da yaşanmış ve büyük sorun oluşmuştu ve sitemizde;

"MEB, 4.1.7 mağduriyetini çözsün" haberimizde,

"4.1.7 Eş Durumu Mağduriyeti Meclis Gündeminde" haberimizde,

"MEB, 4.1.7 mağduriyetini çözdü" haberimizde dile getirmiştik.

Aynı sorunla karşılaşmamak adına, hem öğretmenleri hem de bakanlığı uyarmak adına yapmış olduğumuz habercilik anlayışı nedeniyle bugün saat 16.30 da MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'yu arayarak konuyu sordum.

Genel Müdür Hamza Aydoğdu; "Madde metni yanlış anlamalara sebep verse de biz hiç bir öğretmenimizi mağdur etmeyeceğiz. Öğretmen eşlerden her ikisinin de yer değiştirme şartlarını taşıması ve sadece birisinin başvuruda bulunarak iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir." açıklamasında bulunmuştur.

Aynı ilde çalışan öğretmen eşlerin il dışı yer değiştirme sorunu çözülmüştür. Aynı ilde çalışan öğretmen eşlerden sadece biri il dışı yer değiştirme isteğinde bulunabilir eğer yer değiştirme isteği gerçekleşirse diğeri özür durumundan başvuruda bulunabilir. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'ya öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum.

"Okulu sonradan zorunluya alınan öğretmenlere panel açılmıyor" haberimizde yer verdiğimiz sorununda çözülmesini bekliyor saygılar sunuyoruz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber