İş dünyası temsilcileri faiz indiriminden memnun

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz koridorunun üst bandında indirime gitmesi, iş dünyasında da memnuniyetle karşılandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2016 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İş dünyası temsilcileri faiz indiriminden memnun

Musab Turan

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandında indirime gitmesi, iş dünyasında da memnuniyetle karşılandı.

İş dünyası temsilcileri, TCMB'nin, gecelik marjinal fonlama oranında 50 baz puanlık indirime gitmesi ve faiz koridorunun üst bandında son 4 ayda gerçekleşen indirimin 175 baz puana ulaşmasını AA muhabirine değerlendirdi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, iş çevreleri olarak faiz indirimini olumlu karşıladıklarını ifade ederken, şu görüşleri dile getirdi:

"Faizin çok daha düşük olması gerekir. İndirimlerin yavaş yavaş olması, şok etkisi yapması lazım. Sindire sindire daha iyi olur diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, faizin düşük olması sanayiciler olarak bizler için olumlu."

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da "Faizlerin inmesi ve bunun sürdürülebilir halde tutulması, yeni yatırım ve projelerin devreye alınmasına kadar gidecek olumlu bir süreci getirir." dedi.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise faizdeki düşüşün ekonomiyi canlandıracağını ifade ederek, borçlu çalışan firmaların masraflarının kısılacağını söyledi.

Faizlerdeki düşüşün en çok gayrimenkul, inşaat sektörlerini canlandıracağını ifade eden Konukoğlu, "Faiz düştü ama dünyada en yüksek faiz yine bizde... Faiz seviyesi yine de yüksek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber