'Hastane önlerinde battaniyelerle yatanları görürdük'

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı da "Öğrenciyken Numune Hatanesinin önünde, ailelerin battaniyeleriyle yattığını görürdük.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2016 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hastane önlerinde battaniyelerle yatanları görürdük'

Sağlık-Der üyeleri, geleneksel iftarda bir araya geldi.

Sağlık-Der Genel Başkanı Kasım Sezen, İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün zor bir sektör olduğunu, sağlık çalışanlarının büyük emek ve fedakarlıklarla çalıştığını söyledi.

Sağlık-Der'in, Türkiye'nin sağlık sektöründeki en köklü derneklerinden biri olduğunu belirten Sezen, sosyal ve kültürel anlamda bir çok projeye de imza attıklarını vurguladı.

Türkiye'de son dönemde, sağlıkta dönüşüm yaşandığını dile getiren Sezen, "Türkiye sağlıkta çağ atladı. Yaklaşık 40'ın üzerinde ülke gezdim. İnsana değer veren, sosyal güvenlik sistemini kurmuş, ülkesine ve ülke dışına sağlık hizmeti götürebilen dünya üzerindeki ender ülkelerden biriyiz." dedi.

Sağlık-Der'in çalışmaları hakkında bilgi veren Sezen, İstanbul'da, aralık ayı başında, "Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi"ni toplayacaklarını bildirdi.

Yaklaşık 60 ülkeden sivil toplum kuruluşunun kongreye katılımının teyit edildiğini söyleyen Sezen, şunları kaydetti:

"Bu kongrenin sonunda bir cihat kuruluşu oluşturalım istedik. Şu an dünyada egemen güç, Dünya Sağlık Örgütü. Birleşmiş Milletler'in (BM) emri altında ve aynı BM gibi tamamen siyonist sermayenin eline geçmiş bir kuruluş. Dünyadaki sağlıkla ilgili aksiyonların tamamını kontrol altında tutuyorlar ve sadece Müslümanları değil, bütün mazlumları sömürüyorlar. Biz de bunun karşısında bir Dünya İslam Sağlık Örgütü kurma kararı verdik. İnşallah aralık ayında kuruluşunu tamamlayacağız. Dünya İslam Sağlık Örgütü, sağlık camiasının İslam alemindeki önder kuruluşu olacak."

- "Dünyanın en gelişmiş sağlık paketini sunan devleti gördük"

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı da "Öğrenciyken Numune Hatanesinin önünde, ailelerin battaniyeleriyle yattığını görürdük. Günlerce sıra bekleyen, Doğu'dan Güneydoğu'dan, Karadeniz'den gelip, otelde kalacak parası olmayan insanlar olurdu. Buna şahitlik ettik. Bunun yok oluşunu gördük. Böyle bir şeyin olmadığını, insanların istedikleri zaman istedikleri hastaneye gidebilmesinin teknik olarak mümkün olduğu bir Türkiye müşahede ettik." diye konuştu.

Sağlıktaki dönüşümün aslında Türkiye'deki belli bir devrin kapanması, belli bir devrin açılmasıyla doğrudan ilgili olduğunu vurgulayan Bağlı, "Ödeme gücüne bakmaksızın, bütün vatandaşlarını genel sağlık sigortası kapsamına alıp, dünyanın en gelişmiş sağlık paketini sunan bir devleti gördük." ifadesini kullandı.

Programa, eski Devlet Bakanı Sacit Günbey, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Milli Gençlik Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Laleli ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber