KPSS tercihlerinde en çok dikkat edilmesi gereken 5 kural

KPSS tercih işlemlerinde tüm adayların dikkat etmesi gereken temel kurallar yer almaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Haziran 2016 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS tercihlerinde en çok dikkat edilmesi gereken 5 kural

KPSS tercih işlemlerinde tüm adayların dikkat etmesi gereken temel kurallar yer almaktadır. Bu kurallar, kılavuzlarda yazılmaktadır. Ancak adaylar kılavuzlara pek dikkat göstermediği için kurala rağmen tercih yapabilmekte ve mağduriyet oluşabilmektedir.

İşte en çok dikkat etmeniz gereken 5 kural.

1- Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Örneğin son başvuru tarihi 1 Temmuz olduğu için, 1 Temmuz'da sınava girdiği örneğin lisans düzeyinden mezun olmayan kişinin tercih yapmaması gerekmektedir.

2- Tercih yaparken memurlar.net KPSS Robotunu kullanınız. Her bir kadroda yer alan nitelik kodlarındaki şartları taşıyıp taşımadığınıza dikkat ediniz. Niteliğini taşımadığınız kadroyu tercih etmeyiniz. Tercih edip yerleşseniz dahi atamanız yapılmayacaktır.

3- Tercih yaptıktan sonra, ÖSYM'nin belirtmiş olduğu bankalara internet üzerinden 15 TL'yi ödemeyi unutmayınız. Ödeme işlemini 11 Temmuz tarihine kadar yapabilirsiniz.

4- Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir

5- Kadroların karşısında yer alan Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi (1 Temmuz 2016) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber