İstanbul Valisi, yeşil pasaport sorununa el atmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Haziran 2016 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Valisi, yeşil pasaport sorununa el atmalı

Özellikle Yeşil Pasaportlar yaşanan bürokrasisi azaltmak için bu konudan muzdarip bir kişinin gönderdiği maili paylaşıyoruz.

Çok da haklı ve yerinde bir talep. Çünkü Il Milli Eğitim Müdürlerinin Yeşil Pasaport için imzaladıkları formda hiç bir etkileri yoktur. Bu formlar okul ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince kontrol edilmektedir. Bir öğretmenin örneğin kaçıncı derecede olduğunu en iyi bilen makamlar onlardır.

Vali bey tarafından yapılan yetki devrine rağmen yetkili olmayan kurumlarca imza atılması, bürokrasinin arttırılması anlamsızdır.

Maksut Balmuk

İŞTE O MEKTUP

Sayın İstanbul Valimiz, Vasip ŞAHİN Bey'e Özel

İstanbul Tuzla dan Silivri ye 80 Km boyutunda bir büyük şehir. Bu büyük şehrin 39 ilçesinde 144.000 civarında öğretmen görev yapmaktadır. Diğer kurumlarda çalışan memur ve diğer kamu çalışanlarıyla, emekli olanlarla Milyona dayanmaktadır. Sizler engin görüşünüzle Valilik sitesinde 2015 Mart ayında yayınlamış olduğunuz İmza Yetki Devri Yönergesinin Vl. Maddesinde Kaymakamlara Devredilen Yetkilerin sayıldığı bölümün 20. Fıkrasında;

5682 sayılı kanun uyarınca verilen,

a)Hususi damgalı pasaportlar,

b)Hizmet damgalı pasaportlar,

c)Umuma mahsus pasaportların hazırlanması ile ilgili her türlü yazışmalar ve onaylar, yer almaktadır.

Ancak bu güne kadar bu yetki devri Kaymakamlarca uygulanmadığı için binlerce çalışan ve emekli Pasaport Talep Formlarını İl Emniyet müdürlüğüne teslim etmek için tarih ve saat alamamaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çalışanlar önce Okul veya Kurumlarına Oradan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde saatlerce bazen günlerce imza beklenmekte daha sonra İl Milli eğitim Müdürlüğüne gitmek zorundadır. Sizin yetki devri yönergesine bakıldığında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İmzalayacağı evraklar bölümde pasaportlardan hiç söz edilmediği halde neden İl müdürlüğü bütün Eğitim çalışanlarını ve emektarlarını kilometrelerce uzaktan yoğun trafiğin olduğu taksilerin bile giremediği Sultanahmet teki binasına getirmeye zorlamaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gidilince İstanbul daki binlerce Eğitim çalışanlarına, yüzbinlerce Öğrencilere ve Eğitimden emekli olmuş vatandaşlara hizmet ettiği için yoğunluk yaşadığını görmekteyiz.

İstanbul'un uzak ilçelerinde çalışan yoğun trafik nedeniyle stresle dolan öğretmenlerin bazen küçük bir hatadan dolayı geri dönmesi ve tekrar gelmesi derslerini ve psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Sizlerden İstirhamımız; teknolojinin parmak uçlarında olduğu bir çağda eğitimcilerin ellerinde tomar evraklarla kurum kurum dolaşıp zamanlarını sokaklarda değil sınıflarda geçirmesi için; 5682 sayılı kanun uyarınca doldurulan pasaport talep formlarının Kaymakamlıklarca kabul edilmesi emrini vermenizdir. İl Emniyet Müdürlüğüne gidilince hemen pasaport verilmiyor, sadece pasaport talep formları kabul ediliyor, bir hafta sonra pasaportlar adrese postalanıyor. İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacak işlemler talimatınızla İlçelerimizce yapılırsa büyük bir zaman ve iş kaybının önüne geçmiş olursunuz. Saygılarımla...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber