HSYK, 526 hakim ve savcı adayını mesleğe kabul etti

Adalet Bakanlığı'nın 2010-2015 yılları arasında yapılan tüm hakim ve savcı adaylığı sınavlarıyla ilgili başlattığı soruşturmalar devam ederken, yargıya taze kan gelmeye devam ediyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 526 hakim ve savcı adayının mesleğe kabulüne karar verdi. Yargı mensuplarının ilk görev yeri 28 Haziran'da belli olacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Haziran 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK, 526 hakim ve savcı adayını mesleğe kabul etti
Osman Özgan

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, adli ve idari yargıdan 526 hakim ve savcı adayının mesleğe kabulüne karar verdi. 526 isim önümüzdeki hafta çekecekleri kurayla cübbe giyerek meslek hayatına başlayacak.

MESLEK HAYATINA BAŞLAYACAKLAR

Adalet Bakanlığı'nın 2010-2015 yılları arasında yapılan tüm hakim ve savcı adaylığı sınavlarıyla ilgili başlattığı soruşturmalar devam ederken, yargıya taze kan gelmeye devam ediyor. Meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 522 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı ile 4 idari yargı hakiminin ilk görev yerleri 28 Haziran'da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek kura töreniyle belli olacak. Adalet Akademisi'ndeki eğitimi tamamladıktan sonra bu kura törenini bekleyen adaylar, cübbe giyerek Türkiye'nin dört bir yanında görevlerine başlayacak.

SON DÖNEMİN EN BÜYÜK KURA TÖRENİ

Öte yandan, 12 Ekim 2014'de yapılan seçimin ardından göreve başlayan HSYK, şimdiye kadar 695 hakim ve savcı adayını mesleğe kabul etti. Son mesleğe kabul kararıyla bu sayı bin 221 olurken, HSYK'nın verdiği bu mesleğe kabul kararıyla son dönemin en büyük kura töreni yapılacak. Paralel yapı mensubu hakim ve savcıların Türkiye genelinde toplam sayısının 5 bin civarında olduğu belirtiliyor. Gerçekleştirilen bu atamalarla paralel yapının yargıdaki etkinliğinin de git gide azaldığı kaydediliyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 20 Temmuz'da faaliyete geçecek olan istinaf mahkemeleri olarak da adlandırılan Bölge Adliye Mahkemelerine (BAM) ilişkin yetki kararnamesini açıkladı. Kararnameyle 7 ilde faaliyete geçecek BAM'larda Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve terör suçlarına ilişkin davalara bakacak daireler belli oldu. Buna göre, Ankara'da 4. Ceza, İstanbul'da 2 ve 3. Ceza, Gaziantep'te 3. Ceza, İzmir, Samsun, Erzurum ve Antalya'da ise 2. Ceza daireleri bu suçlara bakacak.

KRİTİK DAİRELERA ATANDILAR

Ankara BAM'da 4. Ceza Dairesi açılacak olan FETÖ ana davasına bakmakla yetkilendirilmiş oldu. 4. Ceza Dairesinin Başkanlığına, Yargıtay savcılığından atanan Beytullah Metin yetkilendirildi. 17 Aralık Savcısı Celal Kara hakkında son soruşturma izni vererek, yargılanmasının önünü açan Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Selçuk Doğan da, İzmir'de terör suçlarına bakacak olan BAM 2. Ceza Dairesi başkanı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber