Tatil öncesi kritik 'araç bakım' uyarıları

Havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonu kaçamakları ve uzun tatil mevsimi start aldı. Yolculuğunu arabayla yapmayı tercih edenlerin araçlarının yaz bakımını yaptırma mevsimi de böylece gelmiş oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Haziran 2016 11:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Tatil öncesi kritik 'araç bakım' uyarıları

Avek Otomotiv Genel Müdürü Engin Yazıcı, mevsim değişikliği ile birlikte aracınızın daha konforlu bir seyahat sunabilmesi adına neler yaptırmanız gerektiğini açıkladı.

Yazıcı konu ile ilgili açıklamasında şu uyarılarda bulundu: "Yetkili servisleri tercih etmelisiniz. Aksi takdirde özellikle uzun seyahatler esnasında yaşanan sorunlara çözüm üretecek servis bulma imkanınız zor olacaktır.

*Tatilinizin zehir olmaması için aracınızın motor yağı ve yağ fitresi, cam silecekleri, soğutma sistemi, aküler, fren sistemi, klima sistemi, lastikler vb hayati kısımların tümüne birden bakılmalı.

*Klima gazının tüm kontrollerini sağlayarak kesinlikle uzman kişilerce doldurulması gerekir.

*Lastikler uzun yolculuklarda hayati önem taşıyor. Yazın gelmesiyle, kış lastiklerinin yerini, sıcağa dayanıklı, yumuşak ve düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerin alması gerekiyor.

*Bir diğer önemli hususta motorunuzun kontrolleri...

*Yaz sıcağında hararet yapacak olan motorun soğutma sistemi bakımının yapılması ve motor yağının kontrol edilmesi şart. Zamansız arızalanabilen aküler de yolculuk öncesi muhakkak kontrol edilmesi gerekenler listesinde."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber