GSS sisteminde yeni düzenleme yapılacak

2012 yılında uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası sisteminde değişikliklere gidilecek. Torba Kanun'un önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2016 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GSS sisteminde yeni düzenleme yapılacak

1 Ocak 2012'den itibaren uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası sisteminde yeni düzenlemeler yapılacak. Torba Kanun'la Meclis'e gelmesi beklenen GSS'de prim borçları 49,4 TL'ye sabitlenecek.

Vatandaşlara büyük borç yükü çıkaran sistemin devreye girmesiyle yeşil kart ortadan kalkmıştı. Gelir testi yaptıran kişilerin gelirine göre prim ödemesi gereken bu sistemde, geliri olmayanların primlerini devlet ödeyecekti.

Şimdi devlet Genel Sağlık Sigortası'ndan doğan zorunları ortadan kaldırmak için yeni bir düzenlemeye gidecek. Torba Kanun sonrası gelir testini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yerine SGK üstlenecek.

Daha önce gelir testine girmiş ancak borcunu ödeyememiş kişilerin borçlarında da indirime gidilecek. Bu kişilerin aylık borçları 49,4 TL'nin üzerindeyse borçları 49,4 TL'ye düşürülecek. Örneğin, gelir testine girmiş ve 197,64 TL prim borcu bulunan kişinin aylık prim borcu 49,4 TL'ye düşürülecek. Bu borcu 12 ay içerisinde taksitle ödeyebilecek kişiler, bu süre içerisinde faiz ödemeyecekler ve sağlık hizmeti almaya devam edebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber