'Türkiye'de 7 seçim kaybeden siyasi parti genel başkanları var'

Türkiye'de 7 seçim kaybeden siyasi parti genel başkanları var. 'Şu kadar oy alamazsam bırakacağım' diyenler var. Şimdi çıkıp bize siyaset dersi vermeye çalışanlar, önce gitsinler de kendi genel başkanlarına söylesinler bu durumu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2016 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de 7 seçim kaybeden siyasi parti genel başkanları var'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''Türkiye'de 7 seçim kaybeden siyasi parti genel başkanları var. 'Şu kadar oy alamazsam bırakacağım' diyenler var. Şimdi çıkıp bize siyaset dersi vermeye çalışanlar, önce gitsinlerde kendi genel başkanlarına söylesinler bu durumu." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Samsun'da bulunan Kılıç, Alaçam ilçesinde partisinin ilçe danışma kurulu toplantısına, ardından da partisince düzenlenen iftar programına katıldı.

Akif Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden çekilme kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un istifasının Türkiye'deki siyasi parti genel başkanlarına örnek olması gerektiğini belirten Kılıç, şunları söyledi:

''Avrupa Birliği'ne üye olan İngiltere, yani Birleşik Krallık bir referandum yaptı Avrupa Birliği'nden ayrılmak için. Buradaki mesele iyi okunmalı. İngiliz halkının kendi içinde verdiği mesajı, İngiliz Parlamentosu'nun ve oradaki siyasilerin okuması gerekiyor. Ama birilerinin daha birşeyleri bilmesi gerekiyor. Siyasi boyutuyla ilgili bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. İngiltere Başbakanı David Cameron, iktidar partisinin genel başkanı Avrupa Birliği'nden çıkmamak üzere propaganda yaptı. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalması yönünde propaganda yaptı. Sonuç, çıkmak yönünde oldu. Bu sabah İngiltere Başbakanı David Cameron, ben görevimden ayrılacağım, başbakanlığı başka bir arkadaşıma devredeceğim. Çünkü ben Avrupa Birliği'nde kalmak üzere propaganda yaptım. Vatandaşta bu sonucu kalmamak üzere verdiğine göre, benim görevden ayrılmam gerekiyor. Türkiye'de 7 seçim kaybeden siyasi parti genel başkanları var. 'Şu kadar oy alamazsam bırakacağım' diyenler var. Şimdi çıkıp bize siyaset dersi vermeye çalışalar, önce gitsenler de kendi genel başanlarına söylesinler bu durumu, 'sen seçim kaybettin de neden hala orada duruyorsun' diye."

"Biz 'güçlü muhalefet olsun beraberce daha çok yol alalım' diyoruz. Ama onlar istemiyor. Kılıçdaroğlu'nun da bir yere gitmeye niyeti yok anladığım kadarıyla" diyen Akif Çağatay Kılıç, partisiyle ilgili konulara da kimsenin karışmamasını ve işlerine bakmalarını istedi.

Kılıç, "Biz kongrelerimizi de olağanüstü kongrelerimizi de demokrasinin kuralları çerçevesinde yapan ve yapabilen bir siyasi hareketiz. Dolayısıyla bu anlamda siz bizimle ilgili yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın. Bu ülkedeki birçok yenilik ve değişimin altında imzası bulunan AK Parti, bu tip değişim ve değişiklikleri kendi içinde çok hızlı bir şekilde ve demokrasinin kuralları, siyasi parti etiği çerçevesinde yapabilen bir partidir. Bizim seviyemize geldiğiniz zaman, o zaman konuşuruz sizinle.'' diye konuştu.

Terörle mücadeleye de değinen Bakan Kılıç, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleden bir şey kaybetmeden yola devam edileceğini söyledi.

Türkiye'nin son 14 yıldır kararlılıkla büyüdüğünü, atılımın devam ettiğini de vurgulayan Kılıç, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002 yılında başlattığı sürecin devamı kapsamında Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında devam eden bir kalkınma süreci var. Bu dönem içinde çok farklı günler yaşadık. Çok badireler atlattık, nerelerden nerelere geldiğimizi iyi bileceğiz. Küçük, basit şeylerle yolumuzdan, kararlılığımızdan birşey kaybetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber