Mehmetçiğin güvenli limanı: KTM

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askeri birliklere katılacak ya da evlerine dönecek askerleri gidecekleri bölgelere ulaştırmak için oluşturulan Kabul Toplama Merkezleri, beş yıldızlı otel konforuna sahip.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2016 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehmetçiğin güvenli limanı: KTM

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askeri birliklerde vatani görevlerini yapacak ya da izin ya da terhis nedeniyle evlerine dönecek askerler için oluşturulan Kabul Toplama Merkezleri (KTM) lüks otel konforunda hizmet veriyor.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığında oluşturulan ve askerlerin birliklerine katılması ya da buralardan ayrılması nedeniyle gidecekleri yerlere daha güvenli ulaştırılmaları için hazırlanan KTM, alışveriş merkezlerini aratmıyor.

Terörle mücadelede canlarını ortaya koyan Mehmetçikler, vatani görevlerini yerine getirirken bir süre KTM'de misafir edildikten sonra görev yerlerine güven içinde ulaştırılıyor.

Aynı anda 2 bin askerin kalabildiği, 3'ü prefabrik (2 koğuş, 1 yemekhane), 2'si betonarme olmak üzere toplam 5 binadan oluşan KTM'de, pastane, kantin, internet, televizyon ve oyun salonları, hediyelik eşya mağazası, giyim reyonu, lokanta, telefon hizmetleri, PTT ve ATM'ler bulunuyor. Yatakhanesinden, yemekhanesine, sosyal tesislerinden, sağlık hizmetlerine kadar hijyen kurallarına çok önem verilen KTM'de, aynı anda 2 bin personele, 4 yemekhanede 3 öğün, 4-5 çeşit yemek hizmeti veriliyor.

120 kamera anlık kayıt yapıyor

Askerin güvenliğinin en üst seviyede tutulduğu KTM'de 120 kamera sayesinde toplanan görüntüler izleme merkezinde kayıt altına alınıyor, 24 saat canlı olarak hem Genelkurmay Başkanlığından hem de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığından izlenebiliyor. KTM'de misafir edilen askerlerin, emniyet koşulları sağlandıktan sonra helikopter veya zırhlı araçlarla intikalleri yapılıyor.

KTM Komutanı Binbaşı Sabri Erten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliklerine katılmak üzere KTM'ye gelen askerlerin hava limanında karşılandığını belirtti.

Mehmetçiğin görev yerlerine gönderilene kadar geçici olarak KTM'de iskan ve iaşe edildiğini ifade eden Erten, şunları söyledi:

"KTM'ye gerek birliklerinden memleketlerine izin, terhis gibi nedenlerle gitmek üzere gelen gerekse memleketlerinden birliklerine gitmek üzere katılan erbaş ve erlerin önce görevlilerce kayıt ve kabul işlemi yapılır. Her askere koğuşu, dolabı, yemekhanesi, banyosu gösterilerek KTM tanıtılır. Erbaş ve erlerimiz burada bulundukları süre içerisinde çarşı iznine gerek olmaksızın tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber