Şehit uzman çavuş Erkoç, Çorum'da toprağa verildi

- Mardin'in Derik ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkoç'un cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2016 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit uzman çavuş Erkoç, Çorum'da toprağa verildi

Mardin'in Derik ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi, memleketi Çorum'a defnedildi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Erkoç'un naaşı, Buharaevler Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından dua edildi.

Şehidin naaşı, daha sonra cenaze nakil aracıyla Akşemseddin Camisi'ne götürüldü. Şehidin annesi Güleser, babası Hüseyin, eşi Gülay ve çocukları Aybüke ve Hüseyin Emre Erkoç ile diğer yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin çocukları Aybüke ile Hüseyin Emre, babalarının fotoğrafına sarılarak defalarca öptü.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Müftü Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin naaşı, daha sonra Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin'in Derik ilçesinde dün, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan aramada bir evden teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada, Jandarma Astsubay Mustafa Ayna ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber