Şehit Astsubay Gevrek son yolculuğuna uğurlandı

Saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek'in cenazesi, memleketi Kırşehir'de defnedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2016 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Astsubay Gevrek son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek'in cenazesi (24), Kırşehir'de toprağa verildi.

Şehit Gevrek'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından önce Kayseri'ye oradan da helikopterle Kırşehir'e getirildi.

Ahi Stadı'ndan alınan şehidin naaşı, helallik için Ahi Evran Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Gevrek için Cacabey Meydanı'nda tören düzenlendi.

Şehit Gevrek'in resmi nikah kıydığı ve ağustos ayında düğün yapmayı planladığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak görev yapan eşi Tansu Gevrek, tabuta sarılarak, "Biz onunla gün saymıştık, neredesin Mustafam? Ben sensiz ne yapacağım?" diye gözyaşı döktü. Tansu Gevrek, törende eşinin şapkasını giydi.

Şehidin babası Hasan, annesi Bahtıgül ve kız kardeşi Ceren Gevrek de tabuta sarılarak ağladı.

Şehit Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek için Cacabey Meydanı'nda öğle vakti cenaze namazı kılındı. Devrek'in tabutuna, cenaze arabasına kadar Ankara Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan devre ve Hakkari'deki mesai arkadaşları da omuz verdi. Törene katılan binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Şehidin naaşı, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan, Salih Çetinkaya, Jandarma Genel Komutanlığı Maliye Başkanı Tuğgeneral Celal Şahin, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıktı Akgül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber