Kızına fare zehri içiren babaya ilgili karar çıktı

Erzurum'da 4 yaşındaki kızı S.G.'ye fare zehri içirerek öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan akli dengesi yerinde olmayan 26 yaşındaki İsmail G. hakkındaki dava karara bağlandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Haziran 2016 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızına fare zehri içiren babaya ilgili karar çıktı

Tutuksuz yargılanan konuşma engelli İsmail G.'nin akli dengesinin yerinde olmaması nedeniyle ceza verilmedi. Ancak tedavi ve koruma amaçlı olarak yüksek güvenlikli sağlık kurumuna yerleştirilmesi uygun görüldü.

Olay, 22 Nisan 2015 günü Karayazı ilçesinde meydana geldi. Konuşma engelli olan İsmail G., küçük kızı S.G.'ye fare zehri içirdikten sonra yanına alıp başka yere götürmek istedi. Durumdan haberdar alan İsmail G.'nin annesi ve eşi peşinden giderek S.G.'yi babasının elinden aldı. Karaçoban Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kızın midesi yıkandı. Hastane yetkililerinin durumu polise bildirmesinin ardından İsmail G., gözaltına alındı. İfadesine başvurulan anne Hülya G., eşi İsmail'in hasta olduğunu ancak şiddet göstermediğini son iki yıldır agresifleştiğini söyledi. Kocasının tedavi gördüğünü anlatan Hülya G., eşinin ilaç kullanmadığı dönemlerde kendisini kaybettiğini belirtti.

İşaret diliyle anlaştığı babasının yardımı ile olayı anlatan İsmail G. ise doğuştan konuşamadığını ancak konuşulanları anladığını söyledi. Kızı S.'ye fare zehiri içirdikten sonra Karaçoban'a götürmek istediği sırada annesi ve eşinin arkalarından gelerek kızını aldığını ifade eden İsmail G., "Kızımı elimden aldıktan sonra ben kaçtım. Gece yakınlarım beni Karaçoban'da buldu. Hastaneye götürüp iğne yaptırdılar. İlaç kullanmadığım zamanlarda ne yaptığımı bilmiyorum. Farkında olmadan kızıma bunu yaptım. Çok üzgün ve pişmanım" dedi.

Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen İsmail G.'nin hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azaldığı yönünde rapor verildi. Alınan rapor sonrası İsmail G. hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 'alt soydan akrabayı öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada İsmail G. için ceza tedbirine yer olmadığına, güvenlik tedbiri uygulanması yönünde karar verildi. Heyet, İsmail G.'nin tedavi ve koruma amaçlı olarak yüksek güvenlikli sağlık kurumuna yerleştirilmesini kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber