Bakanlık ödemeyi geciktirdi, halk otobüsçüleri sıkıntıda

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), yasayla tanınan ve biriken aylık gelir desteği ödemelerinin yapılmasını istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2016 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık ödemeyi geciktirdi, halk otobüsçüleri sıkıntıda

TÖHOB'den yapılan açıklamada, 6637 sayılı yasayla yapılan düzenlemeye göre, belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren araçlar ile özel deniz ulaşımı sağlayan araçların işletmecilerine, 7 Nisan 2015'ten itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği yapılacağı belirtildi.

Birikmiş 11 aylık ödemenin ardından bu yılın mart, nisan, mayıs aylarına ait ödemelerin ise bakanlık ödeneğinin kalmaması nedeniyle yapılamadığı ifade edilen açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı'ndan ek ödenek talebinin de bugüne kadar karşılanmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Her ay düzenli gerçekleşmesi gereken gelir desteği ödemelerinin henüz daha ikinci ödeme döneminde ödenek kalmaması gerekçesi ile kesintiye uğraması, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde özel halk otobüsü taşımacılarının mağduriyetini sürdürmektedir. Bugün ek ödenek sağlansa da ödemelerin 5 günlük bekleme süreleri nedeniyle bayram sonrasına kalacağı anlaşılmaktadır." denildi.

Hak edilmiş aylık gelir desteği ödemelerinin aksatılmaması için gereğinin yapılması konusunda ilgili bakanlıklar, iktidar partisinin yetkili organları, grup başkanvekilliği ve milletvekilleri düzeyinde TÖHOB olarak girişimlerin sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber