17 yaşındaki Eren'in ölümünde belediyeye de dava

Elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Eren Eroğlu'nun ölümüyle ilgili yüksek gerilim hattına yakın bina yapımına izin verdiği için belediye yetkililerine dava açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2016 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 yaşındaki Eren'in ölümünde belediyeye de dava

Lise öğrenimini yarım bırakıp grafikerlik kursuna giden Eren Eroğlu sertifikasını alıp 16'sında iş hayatına atıldı. Eren 31 Ekim 2013'te İstanbul Esenyurt'daki Özel Doğa Hospital'ın tabelasından düşen harfleri takarken yüksek elektrik akımına maruz kaldı ve hayatını kaybetti. Başlatılan soruşturmada alınan bilirkişi raporunda yakından geçen yüksek gerilim hattından alüminyum merdivene akımın atlama yapması sonucu elektrik akımına kapıldığı tespit edildi. Raporda hastane binası çatısının yüksek gerilim hattına mesafesinin yasal zorunluluk olan 5 metre yerine 2.5 metre uzaklıkta olduğu da ifade edildi.

Soruşturma sonunda Eren Eroğlu'nun çalıştığı TDS Tanıtım Dijital Baskı Merkezi ve Reklam Hizmetleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi ortakları Feridun Taktak, Pınar Öz ve Erol Mutlu, şirketin ustabaşısı Emin Telbisoğlu ve hastanenin işletme müdürü Ulucan Köse hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmadan 15 yıla kadar hapis istendi.

BELEDİYE DE KUSURLU BULUNDU

Bakırköy 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava devam ederken sanıklar Öz ve Mutlu'nun avukatı Sevcen Can, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmada alınan bilirkişi raporunda binanın projelendirilmesi sırasında yüksek gerilim hattı nedeniyle emniyet mesafelerine uyulmadan yapı ruhsatı verildiği, yüksek gerilim hatlarına dikkat edilmediği, bu nedenle belediyenin de kusurlu olduğunu belirtildi.

Savcılık yürüttüğü soruşturma sonunda şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi. Can, Bakırköy 1'nci Sulh Ceza Hakimliğine takipsizlik kararına itirazda bulundu. Bakırköy 1'nci Sulh Ceza Hakimliği itirazı kabul ederek takipsizlik kararını kaldırdı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı yeni iddianamede binanın mevzuata aykırı yapıldığı gerekçesiyle Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa ile İmar ve Şehircilik Müdürü Faruk Dedeoğulları hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis istendi. 15'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada dosya, 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile birleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber