Başbakanlık KYK'ya müdahele etsin

Kredi Yurtlar Kurumunun iş bilmeyen yanlış istihdam politikasından dolayı bir çok KPSS kadrosu boş kalabilir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanlık KYK'ya müdahele etsin

Kredi Yurtlar Kurumu, onlarca habere, yüzlerce tepkiye, binlerce ah'a rağmen günlerdir sözleşmeli yurt yönetim memurluğu mülakat sınav sonuçlarını açıklamamıştır.

Ancak, bu umursamaz ve iş bilmez tavır ve tutum, artık "kamu yararına" ortadan kaldıran bir noktaya gelmiştir.

2016/1 KPSS'ye başvurular 22 Haziran'da başlamış ve 1 Temmuz'da son erecektir. Kredi Yurtlar Kurumu, Mayıs ayı başında bitirdiği mülakat sonuçlarını 2 aya yakın bir süredir açıklamadığı için, KYK'ya başvuran ve muhtemelen yerleşecek kişilerin bir kısmı 2016/1 KPSS'ye de başvurmaktadır. Bu durumdan dolayı da ya KYK'nın sözleşmeli pozisyonları ya da 2016/1 KPSS'deki kadroların bir kısmı boş kalacaktır.

Yanlış personel politikasından dolayı, bir kadronun dahi boş kalmamasında herkesin sorumluluğu bulunmaktadır.

KYK'nın bağlı bulunduğu Gençlik Bakanlığı, mülakat listeleri için gelen torpil listeleriyle ilgilenmekten, mülakatların üzerinden kaç gün geçtiğinin farkında bile değildir.

Bu bağlamda, KYK günlerdir, sonuçları açıklamakta kaplumbağa hızıyla hareket ettiği ve en yavaş işleyen kamu kurumu olduğu için, yeni atanan Başbakanlık Müsteşarı Sayın Fuat Oktay'ın Gençlik Bakanlığını uyarması gerekmektedir. Zaten geç kalınan sonuçların açıklanması işlemi, bir an önce tamamlanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber