'Vicdanları yaralayan kongreydi'

MHP'de genel merkez ile muhaliflerin kongre savaşında 19 Haziran olağanüstü kurultayına durdurma kararı aldıran eski MHP Ordu Milletvekili ve üst kurul delegesi Cemal Enginyurt, Milliyet'e konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Haziran 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vicdanları yaralayan kongreydi'

"Vicdanları yaralayan kongreydi" diyen Enginyurt, mahkemenin doğru bir karar verdiğini, 19 Haziran'da alınan kararların hukuksuz olduğunu, usul açısından da hata üstüne hata yaptığını kaydetti.

Enginyurt, mahkemeye niye gittiğine ilişkin eleştirilere ise, "16 il başkanı genel başkan ve genel merkezi dava ediyor. Onların açtığı davaya nasıl bakılıyorsa benim açtığıma da aynı gerekçeyle bakılmalı. Ben delege olarak hukuki hakkımı kullandım" cevabını verdi.

'Usulsüzlük diz boyu'

Davanın MHP Genel Merkezi'ne karşı açıldığına da vurgu yapan Enginyurt, "Çünkü karşıda tüzel kişiliğe sahip muhatap yok. Çağrı Heyeti'nin görevi sona ermiş. Oluşturulan kongre divanı çoğunluk sağlanmadan, hukuksuz bir sayısal çoğunluk var denilerek oluşturulmuş. Usülsüzlük diz boyu. Ortada muhatap yok ki, MHP Genel Merkezi'nden başka" dedi. Enginyurt, muhalif kanada 10 Temmuz'daki kongreye gelerek güçleri neyse göstermelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber