Ramazanın ruhunu fırınında yaşatıyor

Erzurum'da bir fırıncı, şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ekmek, tüm müşterilerine alışveriş miktarları ne olursa olsun iftarlık tatlı ikramı uygulaması ve "askıda ekmek" geleneğiyle aynı zamanda cömertlik, yardımlaşma ayı olan ramazanın ruhunu işletmesinde yaşatıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2016 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ramazanın ruhunu fırınında yaşatıyor

Erzurum'da fırın, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz ekmek, alışveriş miktarları ne olursa olsun tüm müşterilerine iftarlık tatlı ikramı uygulaması ve "askıda ekmek" geleneğiyle ramazan ayının ruhunu işletmesinde yaşatıyor.

Erzurum'daki bir fırın işletmesi, insanların kendilerini imsaktan iftara kadar yeme içmeden alıkoymasının yanında, yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, merhamet duygularının öne çıktığı bir ay olan ramazanda, ortaya koyduğu uygulamalarla bu duyguların yaşanmasında, yaşatılmasında örnek oldu.

Şehit ve gazi aileleri için bu ramazanla birlikte daha sonra da sürdürmeyi planladığı ücretsiz ekmek uygulaması başlatan fırın, aynı zamanda fırından ekmek alan her müşterisine alışveriş tutarına bakmaksızın, dilediği kadar iftarlık tatlı ikramı yapıyor ve ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak isteyenlere geleneksel "askıda ekmek" uygulamasıyla aracı oluyor.

Fırın sahibi Aykut Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1986'dan yılından beri hizmet verdiklerini, baba mesleği olarak bu işi yaptıklarını belirtti.

Bu yıl ramazanda onun ruhuna uygun bir şeyler yapmak istediklerini ve biri ramazandan sonra da sürekli olacak üç uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Ramazan ayı cömertlik, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet ve bereket ayı olduğu için biz de bu yıl ki ramazan ayında özellikle doğu ve güneydoğuda şehit düşen ve gazi olan kardeşlerimizi ve ailelerini düşünerek, bir nebze olsun bu kardeşlerimize ve ailelerine destek olmak adına bütün şehit ve gazi yakınlarına istediği kadar ekmek yardımında bulunmaya başladık. Bu sadece ramazan ayı için geçerli olmayıp ramazan ayından sonra da biz burada var olduğumuz sürece, bu işletme burada olduğu sürece bütün şehit, gazi ve yakınlarına elimizden geldiğince bütün desteklerimizi her zaman yapacağız. Her dönem bu yardımımız ve davranışımız devam edecek."

- Her müşteriye iftarlık tatlı

Koç, ramazan ayının ruhunu yansıtmak için ayrıca her müşterilerine iftarlık tatlı ikramı yaptıklarını ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen müşterileri için "askıda ekmek" geleneğini işletmelerinde yaşatmaya başladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Fırınımıza giren her müşteri bir ekmek de alsa beş ekmek de alsa her halükarda kendisine tatlısını ikram ediyoruz. Bunun içinde herhangi bir kısıtlama koymadık. Üç kilo, beş kilo, on kilo gibi bir limitimiz yok. Ne kadar talep görürse o kadar sonuna kadar veriyoruz. Bir diğer etkinlik olarak 'askıda ekmek' kampanyamız var. Aslında bu bir kampanya değil ama arada buna da vesile oluyoruz. Durumu iyi olan vatandaşımızın durumu daha kötü olan arkadaşlarımıza, ailelerimize yardımcı olabilmesi adına arada bir köprü oluyoruz. Böylece hayırseverlerin hayırlarını, hayra muhtaç olanlara iletmiş oluyoruz."

İşletme olarak ramazanla birlikte uygulamaya koydukları bu etkinliklerden mutluluk duyduklarını ifade eden Koç, "Ramazan ayı kardeşlik, paylaşma ve bereket ayı. Biz de bu sebeple bu düşünceyle yola çıkarak bunları yaptık. Bütün esnafımızın da bu şekilde duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Herkesin bu ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

Fırın müşterilerinden Hüseyin Şimşek ise fırının ramazan dolayısıyla yaptığı bu etkinliklerin dikkatini ve ilgisini çektiğini ve böyle bir olaya ilk defa Erzurum'da şahit olduğunu söyledi.

Bunun herkes için örnek oluşturan bir davranış olduğunu dile getiren Şemşek, "Takdir edilecek bir konu. Bunun bütün fırınlarında olmasını ve devam etmesini isterim çünkü öyle şehit ve gazi yakınları var ki ekmek alamayacak durumdalar. Bu fırının buna öncülük yapmış olması büyük bir takdiri hak ediyor. Belki diğer fırınlarda buna bakarak örnek alırlar, bu şekilde yardımlarını sürdürürler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber