Devlet Bahçeli, Bahçeli'ye karşı

Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen Cemal Enginyurt'un başvurusuyla Çağrı Heyeti'nin tüzük kurultayına tedbir koyan Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Genel Merkez'i hem davacı hem davalı yaparak bir skandala imza attı.

Haber Giriş : 26 Haziran 2016 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Bahçeli, Bahçeli'ye karşı

EROL METİN

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'li muhaliflerin yaptığı tüzük kurultayıyla ilgili iptal başvurusunu kabul ederken 'bu kadar da olmaz' dedirten bir karara imza attı. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yakın isimlerden Cemal Enginyurt'un açtığı davada mahkeme, Çağrı Heyeti yerine Genel Merkezi davalı yaptı. Böylece, şikayet eden de edilen de MHP yönetimi oldu, inisiyatif Genel Merkez'e bırakıldı. Yargı hüllesine seviye atlatan karar şöyle çıktı:

DAVALI GENEL MERKEZ!

Bahçeli ve MHP yönetimine yakınlığıyla bilinen üst kurul delegesi Cemal Enginyurt, Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı olağanüstü kongrede alınan kararların iptali için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Enginyurt, başvuru dilekçesinde şikayet edilen taraf olarak Genel Merkez'i gösterdi.

Mahkeme, karar kesinleşinceye kadar 19 Haziran'daki tüzük değişikliği hakkında ihtiyati tedbir kararı verdi. Karar metninde kongreyi yapan Çağrı Heyeti yerine MHP Genel Merkezi davalı olarak kabul edildi.

İKİ HAFTA SÜRE VAR

Davalı tarafın kongreyi toplayan Çağrı Heyeti ya da genel kurulun gündemini sevk ve idare eden başkanlık divanı olması gerekirken, Enginyurt'un başvurusuna göre hareket eden yerel mahkeme, dava dilekçesinin Genel Merkez'e tebliğine karar verdi.

Karar gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber