Meral Akşener'i F.Gülen mi önerdi ?

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in Fethullah Gülen tarafından DYP'ye önerildiği iddialarına zamanın DYP Kocaeli İl Başkanı Metin Gürsoy'dan yalanlama geldi. Metin Gürsoy, "Meral hanımı bize Fethullah Gülen ya da cemaatten herhangi biri önermedi. Bunlar yakışıksız ve yanlış söylemler" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2016 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meral Akşener'i F.Gülen mi önerdi ?

DYP Kocaeli eski İl Başkanı Metin Gürsoy, İzmitli Meral Akşener'in Fethullahçı olduğu iddialarına karşı çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile bastırılan "Oyun bozulacak neden?" adlı kitapta Meral Akşener'le ilgili "DYP'ye Fethullah Gülen önerdi" iddialarını yalanlayan Metin Gürsoy, şöyle dedi:

"Meral Akşener, benim dönemimde belediye başkan adayımız oldu. Fakat onu Fethullah Gülen değil, partimizin kadın kolları başkanı olan Asuman Özgün hanım bize getirdi. Partimize bayan aday gösterelim. Burada Leyla Atakan gibi bir bayan belediye başkanı seçildi. Bizim genel başkanımız da bayan. Bu nedenle hem İzmitli, hem üniversitede öğretim görevlisi, hem de bayan olması nedeniyle bu benim kafama yattı."

Meral Akşener'in, Gülen veya cemaatten birinin önermediğini ifade eden Gürsoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konuyu partimizde o dönemde önemli bir isim olan ve aynı zamanda asker arkadaşım olan Rıfat Serdaroğlu'na ilettim, onun da hoşuna gitti. Kendisiyle Meral hanımı tanıştırdım. Fakat o dönemde milletvekili arkadaşlarımız ve partideki bazı arkadaşlarımız Meral hanımın adaylığına karşı çıkmalarına rağmen ben direndim. Kendisini götürüp genel başkanımız Tansu Çiller'le tanıştırdım. Olay bundan ibarettir. Meral hanımı bize Fethullah Gülen ya da cemaatten herhangi biri önermedi. Bunlar yakışıksız ve yanlış söylemlerdir. Meral hanım bunları hak etmiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber