Manisa'nın ilk yanık ünitesi hizmete başladı

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Habil Yücel, Manisa'nın ilk ve tek yanık ünitesini hastanelerinde hizmete açtıklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2016 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'nın ilk yanık ünitesi hizmete başladı

Manisa'nın, Ege bölgesinin ikinci büyük şehri olduğunu ifade eden Başhekim Yücel, kentte önemli bir ihtiyaç olan yanık ünitesinin hastanede hizmet vermeye başladığını söyledi.

Hem sanayi hem de madencilik sektörünün yoğun olduğu Manisa'da yanık vakalarının sık oluştuğuna dikkati çeken Başhekim Yücel, "Manisa'da böyle bir yanık ünitesinin olmaması büyük bir eksiklik ve acil bir ihtiyaçtı. Ayda 20, yılda ise yaklaşık 250 vakayı sevk etmek zorunda kalıyorduk. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde özellikli birim olarak yanık ünitesini hizmete açtık. Toplam 5 yakalı yanık ünitemizde, Sorumlu hekim olarak genel cerrahi uzmanı görev yapmaktadır, ayrıca 5 hemşire görev yapıyor. Sağlık personelimiz Ankara'da 3 aylık bir eğitim sonrası çalışmasına başladı." dedi.

Hastanenin 415 yatak ve bin 200 personel ile hizmet verdiğini kaydeden Başhekim Yücel, hastaların artık başka illere sevk edilmeyeceğini söyledi.

Çalıştığı fabrikada iş kazası geçiren ve yanık ünitesinde tedavi gören Murat Battal, "İşyerinde geçirdiğim kazadan dolayı işyeri doktorumuz buraya yönlendirdi. Burasının da yeni açıldığını duydum. İzmir'e ya da başka bir yere sevk edilmektense burada tedavime devam ediliyo." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber